КУЛІНАРНІ УПОДОБАННЯ РІЗНИХ ЗНАКІВ ЗОДІАКУ. КОЗЕРІГ

There is no translation available.

Кафедра технології в ресторанному господарстві та готельної і ресторанної справи (кафедра ТРГ та ГРС) продовжує серію публікацій, які присвячені кулінарному гороскопу за знаками зодіаку. Дієта по знаку Зодіаку не тільки визначає продукти харчування, до яких кожен знак відчуває слабкість, але і дає можливість поправити здоров'я, вживаючи саме такі продукти, яких він потребує. Давайте дізнаємося, яка система харчування, і які продукти рекомендовані Козерогам. Дізнавшись одного разу, що любить їсти Козеріг, ви завжди будете знати, чим його пригостити. За вдачею майже всі вони консерватори. Рибі вони віддають перевагу м'ясу, гострі соуси вони додають куди тільки можуть. Козероги мліють від сирних запіканок, сирників і ватрушок. А сама полум'яна їх любов - шоколадні десерти.

 

СИСТЕМА ЗДОРОВОГО ХАРЧУВАННЯ

ЗА ЗНАКОМ ЗОДІАКУ: КОЗЕРІГ

(22 грудня – 20 січня)

 

Козерогів неможливо визнати володарями богатирського здоров'я, але їх енергетичні запаси цілком достатні для того, щоб життя було довгим і щасливим. Для цього їм цілком достатньо піклуватися про себе. Головне в цьому процесі - активізація метаболізму. Цей знак зодіаку схильний до хронічних захворювань. Його слабкі місця - кістки скелета, суглоби (особливо коліна), шкіра, слизові оболонки, клітинні мембрани. Звідси млявість процесів обміну речовин, що нерідко проявляється висипаннями на шкірі, схильністю до ревматизму і утворення каменів в жовчному міхурі.

 

У виборі страв він консервативний: може з дня на день їсти одне і те ж. Однак до їжі уважний, несмачне і несвіже їсти не стане, як би не був голодний.


З-за неуваги до харчування в молодості Козероги часто стикаються з проблемами зі шлунком та іншими органами травлення. Рано чи пізно це змушує задуматися про те, що вони їдять, випробувати кілька систем харчування і вибрати найбільш підходящу для себе. Якщо ваш знайомий Козеріг раптом став вегетаріанцем, сироїдом або прихильником палеодієти, не шукайте в його поведінці морально-етичних причин. Швидше за все, він шукає найбільш підходящий для свого організму раціон.

 

Рекомендовані продукти для Козерогів

Зайва вага у Козерога найчастіше з'являється через мляве травлення. Щоб активізувати його, раціон рекомендує додавати в їжу спеції: мускатний горіх, м'яту, аніс, гвоздику, базилік, а також селеру та петрушку. Для кращого засвоєння їжа цього знака повинна бути легкою, в основному, складатися з пісного м'яса, тушкованих овочів, макаронів, круп, кефіру, сиру і зернового хліба.

  

В меню Козерога завжди повинні бути присутніми фрукти та овочі. Найкорисніші для цього знака наступні: вишня, черешня, полуниця, слива, чорнослив, інжир, диня, айва, ожина, буряк, морква, капуста, шпинат, спаржа, баклажани, а також мигдаль. Для збереження достатньої кількості кальцію в крові Козерогам необхідний мед. Корисні трав'яні настої з айви, коров'яку і пташиного горця.

  

Енергетично для Козерогів необхідний фосфат і фторид кальцію. Джерела першого - молоко, горіхи, селера, капуста, чорниця, лохина, слива, яєчний жовток. Джерела другого - чай ​​і морська риба. Для того щоб добре себе почувати, Козерогу необхідні вітаміни А, С, Е. Джерелом протеїну може бути нежирне, пісне м'ясо, сир, йогурт, сочевиця, яйця. Між прийомами їжі корисно пити кип'ячену або мінеральну воду. Кращий розвантажувальний день - субота.

 

Козероги особливо потребують вітамінів D і Р. Перший сприяє засвоєнню кальцію і міститься у вершковому маслі, молоці, яєчному жовтку. Вітамін Р впливає на судини, відновлює роботу печінки після отруєнь, і при діабеті. Міститься в чаї, шипшині, журавлині, брусниці, цибулі. Які продукти слід виключити Зі свого раціону Козерогам потрібно виключити солодкі десерти та солодкі газовані напої, жирну рибу і смажене м'ясо, копченості, консерви, шпинат і смажену картоплю. І як можна менше солі!

  

 

  

Порція їжі не належна бути дуже великою, а також краще розділяти білки і вуглеводи. Козерогам категорично протипоказані жорсткі дієти.  Бажаємо міцного здоров’я та бадьорості на довгі роки! 

Матеріал підготувала канд. техн. наук, доцент кафедри технології в ресторанному господарстві та готельної і ресторанної справи

Сімакова О.О.

© 2018 ДонНУЕТ Україна, Кафедра ТРГ та ГРС. Всі права захищено