КУЛІНАРНІ УПОДОБАННЯ РІЗНИХ ЗНАКІВ ЗОДІАКУ. ТЕРЕЗИ

Кафедра технології в ресторанному господарстві та готельної і ресторанної справи (кафедра ТРГ та ГРС) продовжує серію публікацій, які присвячені кулінарному гороскопу. Розглядаємо далі системи харчування за знаками Зодіаку з наукової точки зору. Дієта по знаку Зодіаку не тільки визначає продукти харчування, до яких кожен знак відчуває слабкість, але і дає можливість поправити здоров'я, вживаючи саме такі продукти, яких він потребує. Давайте дізнаємося, яка система харчування, і які продукти рекомендовані Терезам, для того, щоб поправити здоров'я і скинути зайву вагу.

СИСТЕМА ЗДОРОВОГО ХАРЧУВАННЯ

ЗА ЗНАКОМ ЗОДІАКУ: ТЕРЕЗИ

(24 вересня – 23 жовтня)

Терезам властиві деякі проблеми зі здоров'ям в області центральної нервової системи. Також «слабкі місця» Терезів - суглоби, слизові оболонки, лімфатична і травна системи. І, головне, у Терезів часто є проблеми з нирками і підшлунковою залозою. Розлад функцій виділення позначається на стані шкіри. Тому головна стратегія харчування Терезів - не перевантажувати нирки, печінку і підшлункову залозу, особливо жирним і солодким.  

А це зовсім не просто, тому що Терезам до душі качка з яблуками, шашлик з червоною капустою, тушкованою з чорносливом і приправлена ​​зеленню яловичина. Ще вони люблять приймати гостей, виставивши на стіл різноманітні солодощі та коктейлі, які і самі охоче поглинають. Все це знижує стійкість Терезів до інфекцій, які часто гніздяться в нирках і сечовивідних шляхах, особливо у жінок. 

Терезам рекомендується посилено харчуватися вранці - в 8-10 годин, а ось після заходу сонця переїдати не варто! Для схуднення цьому знаку бажано вибирати останні дні місяця за місячним календарем.  

Рекомендовані продукти для Терезів

Терези, як правило, страждають захворюваннями сечостатевої системи. Воно й не дивно, адже ці гурмани обожнюють гострі екзотичні приправи і соуси. Зрозуміло, що після таких ласощів завжди мучить спрага. Щоб її вгамувати, доводиться поглинати в непомірних кількостях рідину. А це - надмірне навантаження на нирки. Біді допоможуть сечогінні напої - наприклад, з ялівцю і м'яти, які активізують виведення шлаків.

Терезам недостатньо тільки обмежувати себе в улюблених стравах. Їм потрібна їжа, яка виводить з організму шлаки і підтримує кислотно-лужний баланс. З цим завданням чудово справляються морква, спаржа, буряк, кукурудза, неочищений рис, інжир, яблука, суниця, персики, лохина, мигдаль, родзинки. Терези часто нервують, що не може не позначитися на їх обміні речовин. Тому в їх раціоні обов'язково повинні бути продукти, що містять мідь: редис, огірки, салат, м'ясо, морепродукти, гречана, вівсяна і перлова крупи, картопля, абрикоси, груші і агрус. Терезам слід віддавати перевагу овочевим і нежирним рибним, а також м'ясним стравам.

Показані Терезам борошняні і макаронні вироби, страви зі зниженим вмістом солі, приправлені ароматичними травами. Їжа Терезів повинна бути багата вітамінами А і Е, міддю і йодом. Благотворно діють на Терези і кисломолочні продукти. В меню необхідна достатня кількість хліба, рису, свіжих і варених овочів, дуже корисні сливи, персики, абрикоси.  Для зміцнення вен потрібно багато вітаміну Е, кращі джерела якого - пророслі злаки, солод, люцерна, нерафінована олія. Бажано за порадою лікаря підібрати мінеральну воду і пити її щодня натще. Енергетичні солі Терезів - фосфати калію і натрію: горіхи, гречка, пшоно, полуниця, суниця

Які продукти слід виключити

Щоб у Терезів не виникало проблем з травленням, вони повинні уникати "важкої" їжі. Рекомендується виключити з раціону сир, каву, гриби і водянисті овочі - кабачки, гарбуз. Не рекомендуються сирокопчені вироби, в'ялена риба, маргарин і молоко.

 

Терези прагнуть зрівноважити все, і часто це стосується зовнішнього світу. Але, якщо ви зрозумієте, що будь-яка подія має право на існування і здатна сама врівноважити себе, життя заграє для вас новими фарбами, і ви знайдете бажану внутрішню рівновагу!

Матеріал підготувала канд. техн. наук, доцент кафедри технології в ресторанному господарстві та готельної і ресторанної справи

Сімакова О.О.


© 2018 ДонНУЕТ Україна, Кафедра ТРГ та ГРС. Всі права захищено