Філіппова Олександра Юріївна

Асистент кафедри

Технологій в ресторанному господарстві, готельно-ресторанній справи та підприємництва

Дисципліни, які викладає

  • Мікробіологія та товарознавство;
  • Фізіологія, гігієна та санітарія;
  • Організація готельного господарства;
  • Харчові технології;
  • Управління якістю продукції та послуг готельно-ресторанного господарства;
  • Технологія продукції ресторанного господарства;
  • Безпека харчових продуктів та НАССР у галузі;

Контакти

м. Кривий Ріг, вул. Трамвайна 16, каб. 509

поштова скринька fillipova@donnuet.edu.ua

Наукові інтереси

  • Готельно-ресторанний бізнес
  • Харчові технології
  • Інновації в готельно-ресторанному бізнесі
  • Система НАССР

Досвід роботи

 
Дати (з – по) з лютого 2023 р. – по теперішній час
Назва і адреса наймача Донецький національний університет економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського, м. Кривий Ріг, Україна
Вид діяльності, відділ Вища освіта, кафедра технологій в ресторанному господарстві, готельно-ресторанної справи та підприємництва
Посада Асистент
Основні види діяльності і відповідальність Навчальна, наукова, та організаційна

Освіта

 
Дати (з – по) 13 травня 2024 р
Назва і тип організації, у якій здійснювалось навчання Одеський національний університет технологій, м.Одеса, Україна
Основні предмети/ отримані навички Навчальна програма «CUISINE AND RESTAURENT BUSINESS IN BOSNIA AND HERZEGOVINA»
Назва кваліфікації/документ Сертифікат підвищення кваліфікації  (5 годин)
Дати (з – по) з 19 березня по 26 березня 2024 р
Назва і тип організації, у якій здійснювалось навчання Донецький національний університет економіки і торгівлі ім. М.Туган-Барановського, м.Кривий Ріг, Україна
Основні предмети/ отримані навички Навчальна програма «Інноваційні та інтерактивні технології дистанційного навчання»
Назва кваліфікації/документ Сертифікат підвищення кваліфікації ПК 01566057/04171-24 (30 годин, 1 кредит)
Дати (з – по) 19 грудня 2023 р
Назва і тип організації, у якій здійснювалось навчання Навчальний центр «PROFI CLUB», м.Київ, Україна
Основні предмети/ отримані навички Навчальна програма «Підготовка операторів ринку до державних перевірок системи НАССР»
Назва кваліфікації/документ Сертифікат підвищення кваліфікації № 06724 (2 години)
Дати (з – по) 18 жовтня 2023 р
Назва і тип організації, у якій здійснювалось навчання Одеський національний університет технологій, м.Одеса, Україна
Основні предмети/ отримані навички Навчальна програма «PEOPLE / TALENT MANAGEMENT THE EVERCHANGING ENVIRONMENT FOR RECRUITMENT, RETENTION AND PRODUCTIVITY FOR HOSPITALITY AND TOURISM»
Назва кваліфікації/документ Сертифікат підвищення кваліфікації  (6 годин)
Дати (з – по) 17 жовтня 2023 р
Назва і тип організації, у якій здійснювалось навчання Одеський національний університет технологій, м.Одеса, Україна
Основні предмети/ отримані навички Навчальна програма «ASSESSING PEOPLE IN THE WORKPLACE: SELF-MANAGEMENT & DEVELOPMENT IN HORECA & TOURISM»
Назва кваліфікації/документ Сертифікат підвищення кваліфікації  (6 годин)
Дати (з – по) 28 вересня 2023 р
Назва і тип організації, у якій здійснювалось навчання Навчальний центр «PROFI CLUB», м.Київ, Україна
Основні предмети/ отримані навички Навчальна програма «Критичні контрольні точки і критичні межі в системі НАССР»
Назва кваліфікації/документ Сертифікат підвищення кваліфікації № 06265 (2 години)
Дати (з – по) 15 вересня 2023 р
Назва і тип організації, у якій здійснювалось навчання Навчальний центр «PROFI CLUB», м.Київ, Україна
Основні предмети/ отримані навички Навчальна програма «Інклюзивність та безбар’єрність в ресторанно-готельному бізнесі»
Назва кваліфікації/документ Сертифікат підвищення кваліфікації № 06130 (2 години)
Дати (з – по) з 19 червня по 25 червня 2023 р
Назва і тип організації, у якій здійснювалось навчання Донецький національний університет економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського, м. Кривий Ріг, Україна
Основні предмети/ отримані навички Навчальна програма «Інноваційні практики організації освітньої діяльності: гнучке навчання у вищій освіті»
Назва кваліфікації/документ Сертифікат підвищення кваліфікації ПК 01566057/04121-23 (30 годин, 1 кредит ЄКТС)
Дати (з – по) з 9 лютого по 10 лютого 2023 р
Назва і тип організації, у якій здійснювалось навчання Національний університет харчових технологій
Основні предмети/ отримані навички Навчальна програма «Процедура захисту об’єктів операторів ринку харчових продуктів від шкідників: нормативна база»
Назва кваліфікації/документ Сертифікат підвищення кваліфікації (8 годин, 0,26 кредити ЄКТС)
Дати (з – по) 04 лютого по 18 лютого 2023 р.
Назва і тип організації, у якій здійснювалось навчання Донецький національний університет економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського, м. Кривий Ріг, Україна
Основні предмети/ отримані навички Навчальна програма «Практики психолого-педагогічного супроводу та підтримки учасників освітнього процесу в умовах воєнних дій»
Назва кваліфікації/документ Свідоцтво про підвищення кваліфікації ПК 01566057/0477-2 (30 годин, 1 кредит ЄКТС)
Дати (з – по) вересень 2021 р. – грудень 2022 р.
Назва і тип організації, у якій здійснювалось навчання Донецький національний університет економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського, м. Кривий Ріг, Україна
Основні предмети/ отримані навички Спеціальність «Харчові технології»
Назва кваліфікації/документ Кваліфікація Магістр з харчових технологій, диплом  М22 №114086
Дати (з – по) вересень 2017 р. – червень 2021 р.
Назва і тип організації, у якій здійснювалось навчання Донецький національний університет економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського, м. Кривий Ріг, Україна
Основні предмети/ отримані навички Спеціальність «Харчові технології»
Назва кваліфікації/документ Кваліфікація Бакалавр з харчових технологій, диплом  В21 №150929

Інші навички та компетенції

  1. Участь у наукових конференціях навчальних закладів
  2. Організація та участь: у профорієнтаційній роботі зі школярами.

МОНОГРАФІЇ

СТАТТІ

  1. Клєвцов Є. Г., Філіппова О. Ю. Діяльність ресторанного бізнесу України в умовах воєнного стану. Торгівля і ринок України. Кривий Ріг : ДонНУЕТ ім. М. Туган-Барановського, 2022. № 2(52). С. 52-58. DOI : 10.33274/2079-4762-2022-52-2-52-58
  2. Клєвцов Є. Г., Філіппова О. Ю. Вплив українського етно-стилю на конкурентоспроможність готельно-ресторанних підприємств. Вісник ДонНУЕТ «Економічні науки». ДонНУЕТ ім. М. Туган-Барановського, 2023. №1 (78). С.7-13 DOI : 10.33274/2079-4819-2023-78-1-7-13
  3. Сімакова О.О., Горяйнова Ю.А., Никифоров Р.П., Філіппова О.Ю., Зайцева А.В. Дослідження можливості застосування горобини звичайної як потенційної сировини для виробництва харчової продукції. Вісник ДонНУЕТ «Обладнання та технології харчових виробництв». ДонНУЕТ ім. М. Туган-Барановського 2023
  4. Філіппова О.Ю. Тенденції міжнародного ринку готельної індустрії послуг. Вісник ДонНУЕТ «Економічні науки». ДонНУЕТ ім. М. Туган-Барановського, 2023. №2 (79). С.63-68. DOI : 10.33274/2079-4819-2023-79-2-63-68
  5. Філіппова О.Ю., Клєвцов Є.Г. Особливості віртуальної реальності (vr) в туристичній сфері. Торгівля і ринок України. Кривий Ріг : ДонНУЕТ ім. М. Туган-Барановського, №2 (54). С.37-43. DOI : 10.33274/2079-4762-2023-54-2-37-43
  6. Клєвцов Є.Г., Філіппова О.Ю. Перспективи використання штучного інтелекту і роботизованих систем в готельно-ресторанному бізнесі. Торгівля і ринок України. Кривий Ріг : ДонНУЕТ ім. М. Туган-Барановського, №2 (54). С.44-52. DOI : 10.33274/2079-4762-2023-54-2-44-52
5251 4955 5229 5224 5221 5217 5214 5210 5207 5204 5201 5197 5193 5188 5123 5120 4929 4965 4963 4357 4959 4340 4331 4170 4168 4307 4166 4314 4162 4296 4202 4158 4200 4156 4923 4154 4150 4148 4304 4146 4144 4914 4142 4292 4140 4198 4290 4286 4138 4900 4898 4196 4188 4134 4132 4761 4255 4274 4382 4319 4324 4369 4380 4328 4342 4353 4386 4344 4346 4348 4350 4388 4326 4392 4394 4390 4106 4301 4136 4263 4265 4288 4267 4384 4360 4152 4269 4160 4204 4271 4164 4365 4316 4294 4298 4172 4401 4397