Кафедра технологій в ресторанному господарстві, готельно-ресторанної справи та підприємництва бере активну участь у науково-дослідній роботі ДонНУЕТ.
На базі кафедри функціонують 1 науково-дослідна та 1 експериментальна лабораторії:
1) експериментальна лабораторія «Інноваційні ресторанні технології та фізико-хімічні дослідження харчових продуктів», метою діяльності якої є проведення теоретичних та прикладних досліджень в галузі харчових технологій, спрямованих на обґрунтування та розробку новітніх технологій напівфабрикатів та виробів із заданою структурою та функціональними властивостями, впровадження результатів досліджень у практику та навчальний процес;
2) науково-дослідна лабораторія “Економічний механізм управління підприємством”. Метою діяльності лабораторії є сприяння стійкому розвитку соціально-економічної системи функціонування підприємств регіону за допомогою фундаментальних та прикладних досліджень;
З 2015 року по теперішній час колектив кафедри здійснив наукові дослідження за держбюджетними та оспдоговірними темами, у т. ч.:
- «Наукове обгрунтування технологій напівфабрикатів багатофункціонального призначення з використанням рослинної сировини» (Д-2014-10, 2014-2017 р.р.)
- «Технологія харчових продуктів на основі білково-вуглеводної молочної та рослинної сировини» (0116u000567, 2016-2017 р.р.)
- «Розробка технології страв та виробів на основі білково-вуглеводної молочної та рослинної сировини» (115/216, 2016 р.)
- «Розробка технології обробки харчової сировини ультразвуком» (116/216, 2016 р.)
- «Розробка технології десертної продукції на основі молочної та рослинної сировини» (111/2017, 2017 р.)
- «Застосування ультразвукових технологій у хлібопекарському виробництві» (112/2017, 2017 р.)
- «Технологія борошняних виробів на основі сухих сумішей для приготування у польових умовах» (1-06/2018, 2018 р.)
- «Застосування ультразвуко-вих технологій у виробництві харчових продуктів для територій з техногенним тиском» (2-06/2018, 2018 р.)
- «Наукове обґрунтування новітніх технологій виробів із борошна функціонального призначення» (0119U101832, 2018-2020 р.р.)
- «Удосконалення організації обслуговування споживачів у номерах готелю» (1-06/2019, 2019 р.)
- «Розробка технології десертної продукції із функціональними властивостями» (2-06/2019, 2019 р.)
- «Інноваційні механізми економічного управління підприємством» (0114U000559, 2014-2015 рр.)
- «Соціально-економічні аспекти розвитку економіки підприємства» (0115U005055, 2014-2016 рр.)
- «Управління людським капіталом підприємства» (0116U008476, 2017-2019 рр.)
- «Формування системи управління витратами промисловим підприємством» (0120U101492, 2020-2022 р.р.)
- «Методичні рекомендації щодо забезпечення сталих обсягів продаж харчових продуктів підприємством оптово-роздрібної торгівлі» (001/2017, 2017 р.)
- «Тенденції розвитку ринку товарів подвійного призначення і конкурентна стратегія інжинірингово-виробничого підприємства» (002/2018, 2018 р.)
- «Особливості поведінки підприємства в умовах впровадження системи НАССР» (001/2018, 2018-2019 рр.)
- «Удосконалення управління трудовими процесами на підприємстві» (14/2020, 2020 р.)
- «Технологічні та економічні аспекти ефективного впровадження системи НАССР у підприємстві» (15/2020, 2020 р.)
- «Теорія і практика впровадження й ефективного функціонування системи НАССР в закладах ресторанного господарства» (18/2020, 2020 р.)
- «Розробка технологій напівфабрикатів для функціональних виробів з посіченої м’ясної та рибної маси» (0121U110140, 2021-2023 р.р.)
- «Розвиток готельно-ресторанної індустрії України: організаційно-економічні аспекти» (0121U110147, 2021-2023 р.р.)
- «Удосконалення технології дріжджового тіста та розробка асортименту піци на його основі» (2021 р.)
- «Удосконалення харчування відвідувачів фітнес-центрів: нутріціологічне, технологічне та економічне обґрунтування» (2021 р.)
- «Удосконалення виробничих процесів підприємства в межах впровадження системи НАССР” (2023 р.)
- «Інноваційні технологічні рішення для забезпечення харчової безпеки населення регіонів з техногенним навантаженням» (2023 р.)
- «Концептуальні засади стратегічного управління готельно-ресторанним бізнесом в умовах повоєнного відновлення» (0124U002936, 2024-2026 рр.)
- «Розробка новітніх технологій виробів з борошна з використанням нетрадиційної рослинної сировини» (0124U000147, 2024-2026 рр.