Никифоров Радіон Петрович

перший проректор
доцент кафедри технологій в ресторанному господарстві, готельно-ресторанної справи та підприємництва,
доцент, кандидат технічних наук

Дисципліни, які викладає

  • Інноваційні ресторанні технології
  • Технологія продукції ресторанного господарства

Контакти

м. Кривий Ріг, вул. Трамвайна 16, каб. 409

поштова скринька nykyforov@donnuet.edu.ua

Наукові інтереси

Розробка технологій дисперсної продукції на основі молочної та рослинної сировини, функціональних харчових продуктів, напівфабрикатів багатофункціонального призначення з використанням рослинної сировини, молекулярні технології.

Управління персоналом готельно-ресторанного господарства

Досвід роботи

• Дати (з – по) 2023 – по теперішній час
• Назва і адреса наймача Донецький національний університет економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського, Кривий Ріг, Україна
• Вид діяльності, відділ Вища освіта, кафедра технологій в ресторанному господарстві, готельно-ресторанної справи та підприємництва
• Посада Доцент
• Основні види діяльності і відповідальність · Викладання навчальних дисциплін

· Науково-дослідницька діяльність

Дати (з – по) 2017 – 2023
Назва і адреса наймача Донецький національний університет економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського, Кривий Ріг, Україна
Вид діяльності, відділ Вища освіта, ректорат
Посада Перший проректор
Основні види діяльності і відповідальність · Організація освітньої діяльності

· Організація роботи навчально-методичної ради, Ради з якості

Дати (з – по) 2014 – 2019
Назва і адреса наймача Донецький національний університет економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського, Кривий Ріг, Україна
Вид діяльності, відділ Вища освіта, кафедра технології в ресторанному господарстві та готельної і ресторанної справи
Посада Завідувач кафедри
Основні види діяльності і відповідальність · Організація роботи кафедри

· Викладання навчальних дисциплін

· Науково-дослідницька діяльність

Дати (з – по) 2010 – 2014
Назва і адреса наймача Донецький національний університет економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського, Донецьк, Україна
Вид діяльності, відділ Вища освіта, кафедра технології в ресторанному господарстві
Посада Доцент
Основні види діяльності і відповідальність · Викладання навчальних дисциплін

· Науково-дослідницька діяльність

· Організація роботи приймальної комісії

Дати (з – по) 2003 – 2010
Назва і адреса наймача Донецький національний університет економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського, Донецьк, Україна
Вид діяльності, відділ Вища освіта, кафедра технології харчування
Посада Асистент
Основні види діяльності і відповідальність · Викладацька діяльність

· Науково-дослідницька діяльність

Дати (з – по) 2001 – 2003
Назва і адреса наймача ТОВ «АРКО», Донецьк, Україна
Вид діяльності, відділ Ресторанне господарство, ресторан “Бассано дель Граппа”
Посада Заступник завідуючого виробництвом
Основні види діяльності і відповідальність · Виробнича діяльність

· Організація та провадження процесу виробництва кулінарної продукції

Дати (з – по) 2000 – 2001
Назва і адреса наймача ЗАТ «Донецькшахтобудмонтаж», Донецьк, Україна
Вид діяльності, відділ Промислове виробництво
Посада Дизайнер
Основні види діяльності і відповідальність · Виробнича діяльність
Освіта

 

Дати (з – по)

 

Травень 2023

• Назва і тип організації, у якій здійснювалось навчання Донецький національний університет економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського
• Основні предмети/ отримані навички Навчальна програма «Інноваційні практики організації освітньої діяльності: гнучке навчання у вищій освіті»
• Назва кваліфікації/документ Свідоцтво про підвищення кваліфікації №  ПК 01566057/0484-23 від 25.06.2023 р. 

 

 

Дати (з – по) Травень 2023
• Назва і тип організації, у якій здійснювалось навчання Сумський державний університет
• Основні предмети/ отримані навички Навчальна програма  «Digital Workspace: цифровізація робочого місця »
• Назва кваліфікації/документ Свідоцтво про підвищення кваліфікації №  ПК СП 05408289/1281-23 від 22.05.2023 р. 
 

Дати (з – по)

 

Лютий 2023

• Назва і тип організації, у якій здійснювалось навчання Донецький національний університет економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського
• Основні предмети/ отримані навички Навчальна програма «Практики психолого-педагогічного супроводу та підтримки учасників освітнього процесу в умовах воєнних дій»
• Назва кваліфікації/документ Свідоцтво про підвищення кваліфікації № ПК 01566057/0466-23 від 20.02.2023 р.
 

Дати (з – по)

 

Вересень 2019

• Назва і тип організації, у якій здійснювалось навчання Державний Фонд енергоефективності.
• Основні предмети/ отримані навички Навчальна програма «Підготовка енергоаудиторів для роботи з Фондом енергоефективності»
• Назва кваліфікації/документ Свідоцтво про підвищення кваліфікації від 26.09.2019 р.
Дати (з – по) Лютий 2019
• Назва і тип організації, у якій здійснювалось навчання Українська асоціація досконалості та якості ТОВ «КПЯ «СИСТЕМИ»
• Основні предмети/ отримані навички Навчальна програма «Модель досконалості EFQM та її застосування для удосконалення діяльності університетів»
• Назва кваліфікації/документ Свідоцтво про підвищення кваліфікації від 27.02.2019 р.
Дати (з – по) Листопад 2018
• Назва і тип організації, у якій здійснювалось навчання ДВНЗ «Університет менеджменту освіти» Центральний інститут післядипломної педагогічної освіти
• Основні предмети/ отримані навички Навчальна програма «Інформатизація освітнього процесу та дистанційного навчання»
• Назва кваліфікації/документ Свідоцтво про підвищення кваліфікації СП 35830447/2768-18, , 02.11.2018 р.
 

Дати (з – по)

 

Квітень, 2017

• Назва і тип організації, у якій здійснювалось навчання Центр післядипломної освіти, перепідготовки та підвищення кваліфікації Донецького національного університету економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського
• Основні предмети/ отримані навички Навчальна програма «Приведення системи управління ВНЗ у відповідність до стандарту ISO 9001:2015»
• Назва кваліфікації/документ Свідоцтво ПК 01566057/000020-17, 21.04.2017 р.
 

Дати (з – по)

 

Серпень 2017

• Назва і тип організації, у якій здійснювалось навчання ТОВ “КАЙРОС ГРУП УКРАЇНА”
• Основні предмети/ отримані навички Навчальна програма «Законодавство у сфері державних та публічних закупівель”
• Назва кваліфікації/документ Сертифікат
 

Дати (з – по)

 

2016 – 2017

• Назва і тип організації, у якій здійснювалось навчання Донецький національний університет економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського
• Основні предмети/ отримані навички Спеціальність 241 “Готельно-ресторанна справа”
• Назва кваліфікації/документ Кваліфікація “Спеціаліст з готельної і ресторанної справи”, диплом С17 № 103798 від 20.07.2017 р.
Дати (з – по) Травень, 2016
• Назва і тип організації, у якій здійснювалось навчання Центр післядипломної освіти, перепідготовки та підвищення кваліфікації Донецького національного університету економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського
• Основні предмети/ отримані навички Навчальна програма «Технології дистанційної освіти у вищому навчальному закладі»
• Назва кваліфікації/документ Свідоцтво № ПК 01566057/000010-16 від 21.06.2016 р.
Дати (з – по) 1998-2003
• Назва і тип організації, у якій здійснювалось навчання Донецький державний університет економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського, Донецьк, Україна
• Основні предмети/ отримані навички Спеціальність “Технологія харчування”
• Назва кваліфікації/документ Кваліфікація “Інженер-технолог”, диплом НК №21588160 від 26.06.2003 р.
Інші навички та компетенції Наукові компетенції:

Кандидат технічних наук зі спеціальності 05.18.16 – Технологія харчової продукції, 2010 р.

тема дисертації «Технологія напівфабрикатів для збитої десертної продукції на основі нежирної молочної сировини»

Дослідницький досвід:

1.         «Технологія напівфабрикатів і готової продукції на основі вторинної молочної сировини» (2011 р.)

2.         «Розробка технології десертної продукції на основі вторинної молочної та рослинної сировини» (2013 р.)

3.         «Розробка програмного продукту для розрахунку харчової та біологічної цінності страв» (2013–2014 рр.)

4.         «Розробка технологій виробів із пшеничного борошна з використанням рослинної сировини» (2011–2014 рр.)

5.         «Розробка технології страв та виробів на основі білково-вуглеводної молочної та рослинної сировини» (2016 р.)

6.         «Наукове обгрунтування технологій напівфабрикатів багатофункціонального призначення з використанням рослинної сировини» (2014–2017 рр.)

7.         «Технологія харчових продуктів на основі білково-вуглеводної молочної та  рослинної сировини» (номер державної реєстрації 0116U000567, 2016-2017 рр.)

8.         «Застосування ультразвукових технологій у хлібопекарському виробництві» (2017 р.)

9.         «Технологія борошняних виробів на основі сухих сумішей для приготування у польових умовах» (2018 р.)

10.     «Розробка технології десертної продукції із функціональними властивостями» (2019 р.)

11.     «Наукове обґрунтування новітніх технологій виробів із борошна функціонального призначення» (номер державної реєстрації 0119U101832, 2018–2020 рр.)

12.     «Розробка технологій напівфабрикатів для функціональних виробів з посіченої м’ясної та рибної маси» (номер державної реєстрації 0121U110140, 2021–2023 рр.)

13.      «Розробка новітніх технологій виробів з борошна з використанням нетрадиційної рослинної сировини» (номер державної реєстрації 0124U000147, 2024-2026 рр.).

Публікації

МОНОГРАФІЇ

1.  Гніцевич В.А. Технологія харчових продуктів із заданими властивостями на основі вторинної молочної та рослинної сировини : монографія / Гніцевич В.А., Никифоров Р.П. Федотова Н.В., Кравченко Н.В. – Донецьк : Донбас, 2014.   – 337 с.

2. Сімакова О. О., Никифоров Р. П. Розробка новітніх технологій виробів з борошна с заданими властивостями : монографія. Кривий Ріг : ДонНУЕТ, 2018. 146 с. URL: http://elibrary.donnuet.edu.ua/1541/1/Simakova_rozrobka_%20novitnikh_%20tekhnolohiy_%20vyrobiv_%20z_%20boroshna_%20s_%20zadanymy_%20vlastyvostyamy_monografiya.pdf

3. Никифоров Р. П. Інноваційна технологія аерованої десертної продукції на основі вторинної молочної сировини / Радіон Петрович Никифоров // Інноваційна наука, освіта, виробництво і транспорт: техніка і технології, інформатика, транспорт, архітектура : Монографія. – Одеса: КУПРІЄНКО СВ, 2019. – (Серія «Інноваційна наука, освіта, виробництво і транспорт»; №2; кн. 1). – С. 60–70. – ISBN 978-617-7414-78-9. – DOI: 10.30888/2707-1685.2019-02-01-021.

4.     Наукове обґрунтування технології новітньої харчової продукції на основі білково-вуглеводної молочної та рослинної сировини : монографія / Р. П. Никифоров та ін. Кривий Ріг : ДонНУЕТ, 2019. 267 с. URL: http://elibrary.donnuet.edu.ua/1792/1/Nykyforov_Naukove_ obgruntuvannia_tekhnolog%D1%96i_nov%D1%96tn%27oi_kharchovoi_produktcii_na_osnov%D1%96_b%D1%96lkovo-vuglevodnoi_molochnoi_ta_roslynnoi_syrovyny_monog.pdf

5.     Інновіційні технології десертної продукції на основі білково-вуглеводного напівфабрикату : монографія / Р. П. Никифоров та ін. Кривий Ріг : ДонНУЕТ, 2020. 141 с. URL:

http://elibrary.donnuet.edu.ua/2022/1/Nykyforov_Innovitsiyni_tekhnologii_desertnoy_produktsii_na_osnove_belkovo-uglevodnogo_polufabrikata_monografiya.pd

6.     Технологія м’ясної продукції з використанням високого тиску : монографія / Р. П. Никифоров, О. В. Сабіров, О. О. Сімакова та ін. Кривий Ріг : ДонНУЕТ, 2021. 136 с.  URL:

http://elibrary.donnuet.edu.ua/2264/1/Nykyforov%20R.%2C%20Sabirov%20O.%2C%20Simakova%20O._Tekhnolohiya_myasnoyi_produktsiyii_Monografiya.pdf

7.     Розробка технологій виробів із пшеничного борошна з використанням рослинної сировини: монографія / Сімакова О. О., Попова С. Ю., Никифоров Р. П. та ін. Кривий Ріг : ДонНУЕТ, 2022. 161 с.

8.     Challenges and paradigm of national and international security of the XXI century: economic and technogenic discourse: monograph / O. Chernega, M. Kolchuk, Y. Bocharova, О. Ishchenko, S. Revutska, S. Ostapenko, H. Udovichenko, L. Dmytruk, T. Kozhukhova, K. Khavrova, L. Shevchenko, O. Nieizviestna, V. Kotkovskyi, N. Ivanova, Y. Tryhubchenko, N. Pryimak, Yu. Lyzhnyk, G. Gorina, G. Bohatyryova, O. Nikolaichuk, O. Romanykha, V. Khorolskyi, О. Omelchenko, Y. Korenets, L. Tsvirkun, R. Nykyforov, O. Simakova, Iu. Goriainova; edited by O. Chernega, Yu. Bocharova. Kharkiv : PC TECHNOLOGY CENTER, 2022. 212 p. http://monograph.com.ua/pctc/catalog/book/978-617-7319-59-6

9.     Розробка технологій функціональних рослинних напівфабрикатів для виробів з посіченої маси: монографія / А. В. Слащева, Р. П. Никифоров, О. О. Сімакова, Ю. М. Коренець, Ю. А. Горяйнова. Кривий Ріг: ДонНУЕТ, 2023. 135 с.

 

СТАТТІ

1.   Никифоров Р.П. Обґрунтування технології емульсійних соусів із застосуванням білково-вуглеводного напівфабрикату / Р.П. Никифоров, В.А. Гніцевич // Східно-Європейський журнал передових технологій : науковий журнал. – Харків, 2015. – № 3/10 (75) 2015. – С. 15-19. (Index Copernicus, (РИНЦ), Ulrich’s Periodicals Directori, DRIVER, Bielefeld Academic Search Engine (BASE), WorldCat, Electronic Journals Library, DOAJ, EBSCO, ResearcliBib, American Chemical Society).

2.   Никифоров Р.П. Обґрунтування технології емульсійних соусів із застосуванням білково-вуглеводного напівфабрикату // Східно-Європейський журнал передових технологій, 2015. – № 3/10 (75) 2015. – С. 15-19.

3.   Юдіна Т.І. Дослідження якості молочно-рослинних фаршів на основі концентрату зі сколотин / Т.І. Юдіна, І.А. Назаренко, Р.П. Никифоров // Східно-Європейський журнал передових технологій : науковий журнал. – Харків, 2015.  – № 3/10 (75) 2015. – С. 10-14. (Index Copernicus, Российский индекс научного цитирования (РИНЦ), Ulrich’s Periodicals Directori, DRIVER, Bielefeld Academic Search Engine (BASE), WorldCat, Electronic Journals Library, DOAJ, EBSCO, ResearcliBib, American Chemical Society.)

4.   Коренець Ю.М. Визначення параметрів процесу ІЧ-смаження харчової сировини тваринного походження в умовах відкритого робочого простору / Коренець Ю.М., Никифоров Р.П. // Науковий журнал «Вісник НТУ “ХПІ”. – Х.: ХПІ, 2015р. – Випуск 28, том 1. – С.116-123.

5.   Никифоров Р.П. Розробка технології прісного листкового напівфабрикату на основі молочної сироватки / Никифоров Р.П., Сабіров О.В.  // Науковий журнал «Технологічний аудит та резерви виробництва». – Х.: Полтавська державна аграрна академія, 2015р. Том 3, № 3(23). – С. 37-41.

6.   Попова С.Ю. Удосконалення технологічного процесу одержання виробів із дріжджового тіста прискореним способом / Попова С.Ю., Никифоров Р.П., Слащева А.В. // Вісник НТУ «ХПІ». Серія: Механіко-технологічні системи та комплекси. – Харків: НТУ «ХПІ». – 2015. – №49(1158). – С. 130-134.

7.   Никифоров Р.П.. Оптимізація процесу попередньої активації дріжджів / Никифоров Р.П., Попова С.Ю., Слащева А.В. // Технологічний аудит та резерви виробництва: міжнар. наук. журнал. – Харків. – 2015.  – № 5/4 (25). – С. 29-35. (Index Copernicus, (РИНЦ), Ulrich’s Periodicals Directori, DRIVER, Bielefeld Academic Search Engine (BASE), WorldCat, Electronic Journals Library, DOAJ, EBSCO, ResearcliBib, American Chemical Society, CrossRef   Directory of Research Joiunals Indexing (DRJI), Directory Indexing of International Research Journals, Directory of Research Joiunals Indexing (DRJI), Open Academic Journals Index (OAJI), Sherpa/Romeo, Open Access Articles, WorldWideScience, JURN).

8.   Юдіна Т.І. Дослідження якості молочно-рослинних фаршів на основі концентрату зі сколотин / Т.І. Юдіна, І.А. Назаренко, Р.П. Никифоров // Східно-Європейський журнал передових технологій – Х.: «Технологічний центр» – 2015. – № 3/10 (75) – с. 10-15.

9.   R. Nykyforov, S. Popova, A. Slashcheva, Yu. Korenets Rationale for the use of protein-carbohydrate mix in the technology of disperse products // Technology and equipment of food production. – Vol. 2, № 11(80). – 2016. – Р. 64-71. (Scopus)

10.                Никифоров Р.П. Дослідження впливу білково-вуглеводного напівфабрикату на технологічні властивості дріжджового тіста, отриманого прискореним способом / Р.П. Никифоров, С.Ю. Попова, А.В. Слащева, Ю.М. Коренець // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. –№ 2/11 (80), 2016. – С. 24-32. http://journals.uran.ua/eejet/article/view/64294/62529

11.                Nykyforov R. Study of herbal supplements effect on amylolitic ferments’ strength of    yeast- leavened dough / R. Nykyforov, S. Popova, A. Slashcheva, Yu. Korenets. – The Advanced Science Journal. – Vol. 3. – 2016. –  Р. 97-100. doi: 10.15550/ASJ.2016.03.097

12.                Nykyforov R. Study of the protein-carbohydrate mix effect on the technological properties of short yeast-leavened dough / R. Nykyforov, S. Popova, A. Slashcheva, Yu. Korenets. – Technology and equipment of food production. – Vol. 2, № 11(80). – 2016. – Р. 24-32. doi: 10.15587/1729-4061.2016.64294

13.                Popova S. Exploring the effect of dry protein-carbohydrate semi-finished product on the structural-mechanical properties of yeast dough obtained by the accelerated technique / S. Popova, A. Slashcheva, R. Nykyforov, Yu. Korenets. – Technology and equipment of food production. – Vol. 5. – № 11(83). – 2016. – Р. 39-45. doi: 10.15587/1729-4061.2016.81212

14.                Slashcheva А. Rationale for the use of protein-carbohydrate mix in the technology of disperse products / A. Slashcheva, R. Nykyforov, S. Popova, Yu. Korenets // EEJET. Technology and equipment of food production. – Vol. 2, № 11(80), 2016. – Р. 64-71. – DOI: 10.15587/1729-4061.2016.65789

15.                Никифоров Р. П. Компенсаційна політика як фактор підвищення конкурентоспроможності закладів готельно-ресторанного господарства / Р.П. Никифоров // Вісник ДонНУЕТ, – No 1(65), 2016. – С. 11-19

16.                Слащева А. В. Використання вторинних продуктів переробки кукурудзи в процесі активації дріжджів / А. В. Слащева, С. Ю. Попова, Р. П. Никифоров. – The Top Actual Researches in Modern Science. – Vol. 7. – 2017. – Р. 55-58.

17.                Korenets Yu. Substantiation of feasibility of using black chokeberry in the technology of products from shortcake dough / Yu. Korenets, Iu. Goriainova, R. Nykyforov, I. Nazarenko, O. Simakovа // EEJET. Technology and equipment of food production. –  Vol. 2, №10 (86), 2017. – Р. 25-31. –  DOI: 10.15587/1729-4061.2017.98409

18.                Слащева А.В. Розробка технології напоїв на основі ягідних вичавок з підвищеним вмістом біофлавоноїдів / А.В. Слащева, Р.П. Никифоров, В.В. Зирянов // Обладнання та технології харчових виробництв. – 2018. – Вип. 36. – С. 5-13.

19.                Deynichenko G. Study of the new method to intensify the process of extraction of beet pulp / G. Deynichenko, V. Guzenko, D. Dmytrevskyi, V. Chervonyi, T. Kolisnichenko, O. Omelchenko, O. Melnik, O. Simakova, R. Nykyforov // EEJET. Technology and equipment of food production. – Vol 4, No 11 (94), 2018. – P. 15-20. – DOI: 10.15587/1729-4061.2018.140126

20.                G. Deynychenko. Investigation of the application of a new method of extraction intensification of pectin substances from a beet pulp / G. Deynychenko, V. Guzenko, D. Dmytrevskyi, V. Chervonyi, T. Kolisnichenko, O. Omelchenko, O.Melnik, O. Simakova, R. Nykyforov // “EUREKA: Physics and Engineering»’’. – 2018. – Number 4.– P. 21-28, DOI: 10.21303/2461-4262.2018.00685.

21.                Gnytsevych V. Survey of characteristics of dairy-protein concentrates in the low-temperature storage process / V. Gnytsevych, T. Yudina, L. Deinychenko, R. Nykyforov, I. Nazarenko // EEJET. Technology and equipment of food production. – Vol 1, No 11 (91), 2018. – Р. 16-21. – DOI: 10.15587/1729-4061.2018.120749.

22. Radion Nykyforov, Yuriі Korenets, Natalya Frolova, Oleg Kuzmin (2019), Еffect of calcium chloride on sodium alginate on the restructuring of fish products, Ukrainian Food Journal, Volume 8, Issue 3, P. 584-596. DOI: 10.24263/2304-974X-2019-8-3-14 (http://ufj.ho.ua/Archiv/UKRAINIAN%20FOOD%20JOURNAL%202019%20V.8%20Is.3.pdf)

23. Olha Kravchenko, Tetiana Starova, Radion Nykyforov (2021), World models of dual education and features of their functioning, AD ALTA: Journal of Interdisciplinary Research, Vol. 11, Issue 1, Special Issue XV. 2021. Р. 87-90.

24. Никифоров Р. П., Лохман Н.В., Крикливець Д.О. Обґрунтування раціональних параметрів технології низькокалорійних емульсійних соусів. Обладнання та технології харчових виробництв. 2019. Вип. 1 (38). С. 19-27.

25. Хорольський В. П., Никифоров Р. П., Коренець Ю. М. Удосконалення процесу гарячого копчення рибної продукції з використанням інтелектуального робототехнологічного комплексу. Обладнання та технології харчових виробництв. Кривий Ріг : ДонНУЕТ, 2021. Вип. 2 (43).  С. 110–121.

26. Хорольський В. П., Никифоров Р. П., Коренець Ю. М., Орел А. С. Автоматизовані системи управління холодильним обладнанням супермаркету. Обладнання та технології харчових виробництв. 2022. № 2 (45) С. 88–98.

27. Сімакова О. О., Горяйнова Ю. А., Никифоров Р. П., Боднарук О. А., Гайдаєнко О. В. Вплив добавок амаранту багряного на хлібопекарські якості пшеничного борошна. Обладнання та технології харчових виробництв. Кривий Ріг : ДонНУЕТ, 2022. Вип. 2 (45).  С. 22–29.

28. Лебеденко Т., Попова С., Никифоров Р., Коренець Ю., Шкварун Л. Інноваційні підходи розробки операторів процесу надання послуг підприємств готельно-ресторанного господарства. Вісник Хмельницького національного університету. Серія «Технічні науки». Хмельницький : ХНУ, 2023. № 4 (323). С. 385–388.

29. Сімакова О. О., Горяйнова Ю. А., Никифоров Р. П., Філіппова О. Ю., Зайцева А. В. Дослідження можливості застосування горобини звичайної як потенційної сировини для виробництва харчової продукції.  Обладнання та технології харчових виробництв. Кривий Ріг : ДонНУЕТ, 2023. Вип. 1 (46).  С. 17–25. https://oblad.donnuet.edu.ua/index.php/tehnolog/article/view/203

30. Simakova O. O., Nykyforov  R. P., Goriainova Iu. A., Fillipova O. Iu.,  Roman V. P. Perspectives of using the mountain ash (sorbus aucuparia) in the food manufactoring. Обладнання та технології харчових виробництв. Кривий Ріг : ДонНУЕТ, 2024. Вип. 1 (48).  С. 5-12. https://oblad.donnuet.edu.ua/index.php/tehnolog/article/view/229

НАВЧАЛЬНІ ПОСІБНИКИ

1. Організація ресторанного господарства  (Блок 1) : навч. посібник / І.А. Назаренко, Р.П. Никифоров, Н.В. Лохман. – Кривий Ріг: ДонНУЕТ, 2017. – 165 с.

2. Харчові добавки : навч. пос. / О.О. Гринченко, А.Б. Горальчук, М.О. Янчева, Н.Г. Гринченко, О.П. Неклеса, Т.В. Черемська, Р.П. Никифоров [та ін.]. – Х.: ХДУХТ, 2017. – 297 с.

 
5251 4955 5229 5224 5221 5217 5214 5210 5207 5204 5201 5197 5193 5188 5123 5120 4929 4965 4963 4357 4959 4340 4331 4170 4168 4307 4166 4314 4162 4296 4202 4158 4200 4156 4923 4154 4150 4148 4304 4146 4144 4914 4142 4292 4140 4198 4290 4286 4138 4900 4898 4196 4188 4134 4132 4761 4255 4274 4382 4319 4324 4369 4380 4328 4342 4353 4386 4344 4346 4348 4350 4388 4326 4392 4394 4390 4106 4301 4136 4263 4265 4288 4267 4384 4360 4152 4269 4160 4204 4271 4164 4365 4316 4294 4298 4172 4401 4397