|
|
МОНОГРАФІЇ
1. Гніцевич В.А. Технологія харчових продуктів із заданими властивостями на основі вторинної молочної та рослинної сировини : монографія / Гніцевич В.А., Никифоров Р.П. Федотова Н.В., Кравченко Н.В. – Донецьк : Донбас, 2014. – 337 с.
2. Сімакова О. О., Никифоров Р. П. Розробка новітніх технологій виробів з борошна с заданими властивостями : монографія. Кривий Ріг : ДонНУЕТ, 2018. 146 с. URL: http://elibrary.donnuet.edu.ua/1541/1/Simakova_rozrobka_%20novitnikh_%20tekhnolohiy_%20vyrobiv_%20z_%20boroshna_%20s_%20zadanymy_%20vlastyvostyamy_monografiya.pdf
3. Никифоров Р. П. Інноваційна технологія аерованої десертної продукції на основі вторинної молочної сировини / Радіон Петрович Никифоров // Інноваційна наука, освіта, виробництво і транспорт: техніка і технології, інформатика, транспорт, архітектура : Монографія. – Одеса: КУПРІЄНКО СВ, 2019. – (Серія «Інноваційна наука, освіта, виробництво і транспорт»; №2; кн. 1). – С. 60–70. – ISBN 978-617-7414-78-9. – DOI: 10.30888/2707-1685.2019-02-01-021.
4. Наукове обґрунтування технології новітньої харчової продукції на основі білково-вуглеводної молочної та рослинної сировини : монографія / Р. П. Никифоров та ін. Кривий Ріг : ДонНУЕТ, 2019. 267 с. URL: http://elibrary.donnuet.edu.ua/1792/1/Nykyforov_Naukove_ obgruntuvannia_tekhnolog%D1%96i_nov%D1%96tn%27oi_kharchovoi_produktcii_na_osnov%D1%96_b%D1%96lkovo-vuglevodnoi_molochnoi_ta_roslynnoi_syrovyny_monog.pdf
5. Інновіційні технології десертної продукції на основі білково-вуглеводного напівфабрикату : монографія / Р. П. Никифоров та ін. Кривий Ріг : ДонНУЕТ, 2020. 141 с. URL:
http://elibrary.donnuet.edu.ua/2022/1/Nykyforov_Innovitsiyni_tekhnologii_desertnoy_produktsii_na_osnove_belkovo-uglevodnogo_polufabrikata_monografiya.pd
6. Технологія м’ясної продукції з використанням високого тиску : монографія / Р. П. Никифоров, О. В. Сабіров, О. О. Сімакова та ін. Кривий Ріг : ДонНУЕТ, 2021. 136 с. URL:
http://elibrary.donnuet.edu.ua/2264/1/Nykyforov%20R.%2C%20Sabirov%20O.%2C%20Simakova%20O._Tekhnolohiya_myasnoyi_produktsiyii_Monografiya.pdf
7. Розробка технологій виробів із пшеничного борошна з використанням рослинної сировини: монографія / Сімакова О. О., Попова С. Ю., Никифоров Р. П. та ін. Кривий Ріг : ДонНУЕТ, 2022. 161 с.
8. Challenges and paradigm of national and international security of the XXI century: economic and technogenic discourse: monograph / O. Chernega, M. Kolchuk, Y. Bocharova, О. Ishchenko, S. Revutska, S. Ostapenko, H. Udovichenko, L. Dmytruk, T. Kozhukhova, K. Khavrova, L. Shevchenko, O. Nieizviestna, V. Kotkovskyi, N. Ivanova, Y. Tryhubchenko, N. Pryimak, Yu. Lyzhnyk, G. Gorina, G. Bohatyryova, O. Nikolaichuk, O. Romanykha, V. Khorolskyi, О. Omelchenko, Y. Korenets, L. Tsvirkun, R. Nykyforov, O. Simakova, Iu. Goriainova; edited by O. Chernega, Yu. Bocharova. Kharkiv : PC TECHNOLOGY CENTER, 2022. 212 p. http://monograph.com.ua/pctc/catalog/book/978-617-7319-59-6
9. Розробка технологій функціональних рослинних напівфабрикатів для виробів з посіченої маси: монографія / А. В. Слащева, Р. П. Никифоров, О. О. Сімакова, Ю. М. Коренець, Ю. А. Горяйнова. Кривий Ріг: ДонНУЕТ, 2023. 135 с.
|
|
|
СТАТТІ
1. Никифоров Р.П. Обґрунтування технології емульсійних соусів із застосуванням білково-вуглеводного напівфабрикату / Р.П. Никифоров, В.А. Гніцевич // Східно-Європейський журнал передових технологій : науковий журнал. – Харків, 2015. – № 3/10 (75) 2015. – С. 15-19. (Index Copernicus, (РИНЦ), Ulrich’s Periodicals Directori, DRIVER, Bielefeld Academic Search Engine (BASE), WorldCat, Electronic Journals Library, DOAJ, EBSCO, ResearcliBib, American Chemical Society).
2. Никифоров Р.П. Обґрунтування технології емульсійних соусів із застосуванням білково-вуглеводного напівфабрикату // Східно-Європейський журнал передових технологій, 2015. – № 3/10 (75) 2015. – С. 15-19.
3. Юдіна Т.І. Дослідження якості молочно-рослинних фаршів на основі концентрату зі сколотин / Т.І. Юдіна, І.А. Назаренко, Р.П. Никифоров // Східно-Європейський журнал передових технологій : науковий журнал. – Харків, 2015. – № 3/10 (75) 2015. – С. 10-14. (Index Copernicus, Российский индекс научного цитирования (РИНЦ), Ulrich’s Periodicals Directori, DRIVER, Bielefeld Academic Search Engine (BASE), WorldCat, Electronic Journals Library, DOAJ, EBSCO, ResearcliBib, American Chemical Society.)
4. Коренець Ю.М. Визначення параметрів процесу ІЧ-смаження харчової сировини тваринного походження в умовах відкритого робочого простору / Коренець Ю.М., Никифоров Р.П. // Науковий журнал «Вісник НТУ “ХПІ”. – Х.: ХПІ, 2015р. – Випуск 28, том 1. – С.116-123.
5. Никифоров Р.П. Розробка технології прісного листкового напівфабрикату на основі молочної сироватки / Никифоров Р.П., Сабіров О.В. // Науковий журнал «Технологічний аудит та резерви виробництва». – Х.: Полтавська державна аграрна академія, 2015р. Том 3, № 3(23). – С. 37-41.
6. Попова С.Ю. Удосконалення технологічного процесу одержання виробів із дріжджового тіста прискореним способом / Попова С.Ю., Никифоров Р.П., Слащева А.В. // Вісник НТУ «ХПІ». Серія: Механіко-технологічні системи та комплекси. – Харків: НТУ «ХПІ». – 2015. – №49(1158). – С. 130-134.
7. Никифоров Р.П.. Оптимізація процесу попередньої активації дріжджів / Никифоров Р.П., Попова С.Ю., Слащева А.В. // Технологічний аудит та резерви виробництва: міжнар. наук. журнал. – Харків. – 2015. – № 5/4 (25). – С. 29-35. (Index Copernicus, (РИНЦ), Ulrich’s Periodicals Directori, DRIVER, Bielefeld Academic Search Engine (BASE), WorldCat, Electronic Journals Library, DOAJ, EBSCO, ResearcliBib, American Chemical Society, CrossRef Directory of Research Joiunals Indexing (DRJI), Directory Indexing of International Research Journals, Directory of Research Joiunals Indexing (DRJI), Open Academic Journals Index (OAJI), Sherpa/Romeo, Open Access Articles, WorldWideScience, JURN).
8. Юдіна Т.І. Дослідження якості молочно-рослинних фаршів на основі концентрату зі сколотин / Т.І. Юдіна, І.А. Назаренко, Р.П. Никифоров // Східно-Європейський журнал передових технологій – Х.: «Технологічний центр» – 2015. – № 3/10 (75) – с. 10-15.
9. R. Nykyforov, S. Popova, A. Slashcheva, Yu. Korenets Rationale for the use of protein-carbohydrate mix in the technology of disperse products // Technology and equipment of food production. – Vol. 2, № 11(80). – 2016. – Р. 64-71. (Scopus)
10. Никифоров Р.П. Дослідження впливу білково-вуглеводного напівфабрикату на технологічні властивості дріжджового тіста, отриманого прискореним способом / Р.П. Никифоров, С.Ю. Попова, А.В. Слащева, Ю.М. Коренець // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. –№ 2/11 (80), 2016. – С. 24-32. http://journals.uran.ua/eejet/article/view/64294/62529
11. Nykyforov R. Study of herbal supplements effect on amylolitic ferments’ strength of yeast- leavened dough / R. Nykyforov, S. Popova, A. Slashcheva, Yu. Korenets. – The Advanced Science Journal. – Vol. 3. – 2016. – Р. 97-100. doi: 10.15550/ASJ.2016.03.097
12. Nykyforov R. Study of the protein-carbohydrate mix effect on the technological properties of short yeast-leavened dough / R. Nykyforov, S. Popova, A. Slashcheva, Yu. Korenets. – Technology and equipment of food production. – Vol. 2, № 11(80). – 2016. – Р. 24-32. doi: 10.15587/1729-4061.2016.64294
13. Popova S. Exploring the effect of dry protein-carbohydrate semi-finished product on the structural-mechanical properties of yeast dough obtained by the accelerated technique / S. Popova, A. Slashcheva, R. Nykyforov, Yu. Korenets. – Technology and equipment of food production. – Vol. 5. – № 11(83). – 2016. – Р. 39-45. doi: 10.15587/1729-4061.2016.81212
14. Slashcheva А. Rationale for the use of protein-carbohydrate mix in the technology of disperse products / A. Slashcheva, R. Nykyforov, S. Popova, Yu. Korenets // EEJET. Technology and equipment of food production. – Vol. 2, № 11(80), 2016. – Р. 64-71. – DOI: 10.15587/1729-4061.2016.65789
15. Никифоров Р. П. Компенсаційна політика як фактор підвищення конкурентоспроможності закладів готельно-ресторанного господарства / Р.П. Никифоров // Вісник ДонНУЕТ, – No 1(65), 2016. – С. 11-19
16. Слащева А. В. Використання вторинних продуктів переробки кукурудзи в процесі активації дріжджів / А. В. Слащева, С. Ю. Попова, Р. П. Никифоров. – The Top Actual Researches in Modern Science. – Vol. 7. – 2017. – Р. 55-58.
17. Korenets Yu. Substantiation of feasibility of using black chokeberry in the technology of products from shortcake dough / Yu. Korenets, Iu. Goriainova, R. Nykyforov, I. Nazarenko, O. Simakovа // EEJET. Technology and equipment of food production. – Vol. 2, №10 (86), 2017. – Р. 25-31. – DOI: 10.15587/1729-4061.2017.98409
18. Слащева А.В. Розробка технології напоїв на основі ягідних вичавок з підвищеним вмістом біофлавоноїдів / А.В. Слащева, Р.П. Никифоров, В.В. Зирянов // Обладнання та технології харчових виробництв. – 2018. – Вип. 36. – С. 5-13.
19. Deynichenko G. Study of the new method to intensify the process of extraction of beet pulp / G. Deynichenko, V. Guzenko, D. Dmytrevskyi, V. Chervonyi, T. Kolisnichenko, O. Omelchenko, O. Melnik, O. Simakova, R. Nykyforov // EEJET. Technology and equipment of food production. – Vol 4, No 11 (94), 2018. – P. 15-20. – DOI: 10.15587/1729-4061.2018.140126
20. G. Deynychenko. Investigation of the application of a new method of extraction intensification of pectin substances from a beet pulp / G. Deynychenko, V. Guzenko, D. Dmytrevskyi, V. Chervonyi, T. Kolisnichenko, O. Omelchenko, O.Melnik, O. Simakova, R. Nykyforov // “EUREKA: Physics and Engineering»’’. – 2018. – Number 4.– P. 21-28, DOI: 10.21303/2461-4262.2018.00685.
21. Gnytsevych V. Survey of characteristics of dairy-protein concentrates in the low-temperature storage process / V. Gnytsevych, T. Yudina, L. Deinychenko, R. Nykyforov, I. Nazarenko // EEJET. Technology and equipment of food production. – Vol 1, No 11 (91), 2018. – Р. 16-21. – DOI: 10.15587/1729-4061.2018.120749.
22. Radion Nykyforov, Yuriі Korenets, Natalya Frolova, Oleg Kuzmin (2019), Еffect of calcium chloride on sodium alginate on the restructuring of fish products, Ukrainian Food Journal, Volume 8, Issue 3, P. 584-596. DOI: 10.24263/2304-974X-2019-8-3-14 (http://ufj.ho.ua/Archiv/UKRAINIAN%20FOOD%20JOURNAL%202019%20V.8%20Is.3.pdf)
23. Olha Kravchenko, Tetiana Starova, Radion Nykyforov (2021), World models of dual education and features of their functioning, AD ALTA: Journal of Interdisciplinary Research, Vol. 11, Issue 1, Special Issue XV. 2021. Р. 87-90.
24. Никифоров Р. П., Лохман Н.В., Крикливець Д.О. Обґрунтування раціональних параметрів технології низькокалорійних емульсійних соусів. Обладнання та технології харчових виробництв. 2019. Вип. 1 (38). С. 19-27.
25. Хорольський В. П., Никифоров Р. П., Коренець Ю. М. Удосконалення процесу гарячого копчення рибної продукції з використанням інтелектуального робототехнологічного комплексу. Обладнання та технології харчових виробництв. Кривий Ріг : ДонНУЕТ, 2021. Вип. 2 (43). С. 110–121.
26. Хорольський В. П., Никифоров Р. П., Коренець Ю. М., Орел А. С. Автоматизовані системи управління холодильним обладнанням супермаркету. Обладнання та технології харчових виробництв. 2022. № 2 (45) С. 88–98.
27. Сімакова О. О., Горяйнова Ю. А., Никифоров Р. П., Боднарук О. А., Гайдаєнко О. В. Вплив добавок амаранту багряного на хлібопекарські якості пшеничного борошна. Обладнання та технології харчових виробництв. Кривий Ріг : ДонНУЕТ, 2022. Вип. 2 (45). С. 22–29.
28. Лебеденко Т., Попова С., Никифоров Р., Коренець Ю., Шкварун Л. Інноваційні підходи розробки операторів процесу надання послуг підприємств готельно-ресторанного господарства. Вісник Хмельницького національного університету. Серія «Технічні науки». Хмельницький : ХНУ, 2023. № 4 (323). С. 385–388.
29. Сімакова О. О., Горяйнова Ю. А., Никифоров Р. П., Філіппова О. Ю., Зайцева А. В. Дослідження можливості застосування горобини звичайної як потенційної сировини для виробництва харчової продукції. Обладнання та технології харчових виробництв. Кривий Ріг : ДонНУЕТ, 2023. Вип. 1 (46). С. 17–25. https://oblad.donnuet.edu.ua/index.php/tehnolog/article/view/203
30. Simakova O. O., Nykyforov R. P., Goriainova Iu. A., Fillipova O. Iu., Roman V. P. Perspectives of using the mountain ash (sorbus aucuparia) in the food manufactoring. Обладнання та технології харчових виробництв. Кривий Ріг : ДонНУЕТ, 2024. Вип. 1 (48). С. 5-12. https://oblad.donnuet.edu.ua/index.php/tehnolog/article/view/229 |