Сімакова Ольга Олександрівна

Доцент кафедри технологій в ресторанному господарстві, готельно-ресторанної справи та підприємництва,

доцент кафедри технології виробництва продукції громадського харчування, кандидат технічних наук

Дисципліни, які викладає

  • Організація ресторанного господарства
  • Наукові основи конструювання крафтової продукції
  • Організація готельного та ресторанного господарства
  • Фізіологія, гігієна та санітарія
  • Мікробіологія і товарознавство

Контакти

м. Кривий Ріг, вул. Трамвайна 16, каб. 509

поштова скринька simakova@donnuet.edu.ua

Наукові інтереси

  • технології харчової продукції функціонального призначення
  • розробка технології виробів із пшеничного борошна з використанням нетрадиційної рослинної сировини
  • дослідження впливу якості питної води на харчову продукцію
  • вплив харчування на стан здоров`я та гомеостаз людини

Досвід роботи

Дати (з – по) з листопада 2014 р. – по теперішній час
Назва і адреса наймача Донецький національний університет економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського, м. Кривий Ріг, Україна
Вид діяльності, відділ Вища освіта, кафедра технології в ресторанному господарстві, готельно-ресторанної справи та підприємництва
Посада Доцент
Основні види діяльності і відповідальність Навчальна, наукова, методична та організаційна
Дати (з – по) з вересня 2002 р. – по жовтень 2014 р.
Назва і адреса наймача Донецький національний університет економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського, м. Донецьк, Україна
Вид діяльності, відділ Вища освіта, кафедра технології в ресторанному господарстві
Посада Доцент
Основні види діяльності і відповідальність Навчальна, наукова, методична та організаційна
Дати (з – по) з жовтня 2006 р. – по січень 2012 р.
Назва і адреса наймача Донецький національний університет економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського, м. Донецьк, Україна
Вид діяльності, відділ Вища освіта, факультет ресторанно-готельного бізнесу
Посада Перший заступник декану факультету
Основні види діяльності і відповідальність Організація роботи факультету
Розробка навчальних і робочих планів
Проведення акредитації та ліцензування
Дати (з – по) з грудня 1998 р. – по серпень 2002 р.
Назва і адреса наймача Донецький державний університет економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського, м. Донецьк, Україна
Вид діяльності, відділ Вища освіта, кафедра кафедра технології виробництва продуктів громадського харчування
Посада Асистент викладача
Основні види діяльності і відповідальність Навчальна, наукова, методична та організаційна

Освіта

Дати (з – по) Березень 2024 р.
Назва і тип організації, у якій здійснювалось навчання ДонНУЕТ Туган-Барановського
Основні предмети/ отримані навички Підвищення кваліфікації «Інноваційні та інтерактивні технології дистанційного навчання» (19.03.2024  р.-26.03.2024 р.)

Отримані навички: використання  інноваційних та інтерактивнихі технологій в дистанційному навчанні

Назва кваліфікації/документ Свідоцтво про підвищення кваліфікації ПК 01566057/04163-24  від 26.03.2024 р. (1 кредит ЄКТС, 30 годин)
Дати (з – по) Червень 2023 р.
Назва і тип організації, у якій здійснювалось навчання ДонНУЕТ Туган-Барановського
Основні предмети/ отримані навички Підвищення кваліфікації «Інноваційні практики організації освітньої діяльності: гнучке навчання у вищій освіті» (19.06.2023  р.-25.06.2023 р.)

Отримані навички: використання  інноваційних практик в організації освітньої діяльності

Назва кваліфікації/документ Свідоцтво про підвищення кваліфікації ПК № 01566057/04117-23 від 25.06.2023 р. (1 кредит ЄКТС, 30 годин)
Дати (з-по) лютий 2023 р.
Назва і тип організації, у якій здійснювалось навчання ДонНУЕТ Туган-Барановського
Основні предмети/ отримані навички Підвищення кваліфікації «Практика психолого-педагогічного супроводу та підтримки учасників освітнього процесу в умовах воєнних дій» (04.02.2023р.-18.02.2023р.)

Отримані навички: психолого-педагогічний супровід та підтримки учасників освітнього процесу в умовах воєнних дій

Назва кваліфікації/документ Свідоцтво ПК 01566057/0474-23 (1 кредит ЄКТС, 30 годин)
Дати (з – по) лютий 2022 р.
Назва і тип організації, у якій здійснювалось навчання НВЦ «Sci-conf.com.ua», Manchester, United Kingdom
Основні предмети/ отримані навички Застосування сучасних технологій навчання у закладах вищої освіти України на основі ідей Болонського процессу.
Назва кваліфікації/документ Підвищення кваліфікації за навчальною програмою «International scientific innovations in human life». Certifiсate від 18 February 2022 р.
Дати (з – по) лютий 2021 р.
Назва і тип організації, у якій здійснювалось навчання НВЦ «Sci-conf.com.ua», Kyoto, Japan
Основні предмети/ отримані навички Розглядання  технології інтенсивного навчання: модульні технології як відкриті системи навчання; технології дослідницького (евристичного) навчання; імітаційні технології навчання – соціально-психологічний тренінг, дискусійні технології навчання;  кооперативне навчання, технології навчання у співробітництві; проективна освіта.
Назва кваліфікації/документ Підвищення кваліфікації за навчальною програмою «Science and education: problens, prospects andinnovations». Certifiсate від 6 February 2021 р.
Дати (з – по) грудень 2020 р.
Назва і тип організації, у якій здійснювалось навчання Навчальний центр «PROFI CLUB» спільно з Громадською  організацією “Ресторанна Гільдія»
Основні предмети/ отримані навички Гігієна і санітарія для  працівників закладів ресторанного господарства
Назва кваліфікації/документ Підвищення кваліфікації за навчальною програмою «Гігієна і санітарія для  працівників закладів ресторанного господарства». Сертифікат № 1395  від 12.12.20 р.
Дати (з – по) листопал 2019 р. – січень 2020 р.
Назва і тип організації, у якій здійснювалось навчання Донецький національний університет економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського, м. Кривий Ріг, Україна
Основні предмети/ отримані навички Практики студентоцентрованого підходу в  освітньому процесі
Назва кваліфікації/документ Підвищення кваліфікації за навчальною програмою  «Використання практик студентоцентрованого підходу в  освітньому процесі», свідоцтво про підвищення кваліфікації  ПК 01566057/0004-20  від 03.02.20 р.
Дати (з – по) квітень 2016 р. – травень 2016 р.
Назва і тип організації, у якій здійснювалось навчання Донецький національний університет економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського, м. Кривий Ріг, Україна
Основні предмети/ отримані навички Основи дистанційного навчання; програмне і технічне забезпечення дистанційного навчання; менеджмент проектів у сфері дистанційного навчання; експертиза в системі дистанційного навчання; розробка дистанційних курсів на базі платформи Moodle; інтелектуальна власність і комп’ютерне авторське право; тестування в системі дистанційного навчання
Назва кваліфікації/документ Підвищення кваліфікації за навчальною програмою «Технології дистанційної освіти у вищому навчальному закладі» / ПК 01566057/0000012-16 від 21.06.2016 р.
Дати (з – по) жовтень 2010 р. – листопад 2010 р.
Назва і тип організації, у якій здійснювалось навчання Донецький національний медичний університет імені Максима Горького, м. Донецьк, Україна
Основні предмети/ отримані навички Фізіологія харчування; гігієна і санітарія харчування; мікробіологія харчових продуктів; основи дієтології; дієтичне, лікувально-профілактичне та дитяче харчування
Назва кваліфікації/документ Підвищення кваліфікації за навчальною програмою «Технологія дієтичного, лікувально-профілактичного та дитячого харчування» / ЛБ ВЕ № 003010 від 11.11.2010 р.
Дати (з – по) листопад 2003 р. – травень 2004 р.
Назва і тип організації, у якій здійснювалось навчання Донецький державний університет економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського, м. Донецьк, Україна
Основні предмети/ отримані навички Тренінги для викладачів з методології вищої школи
Назва кваліфікації/документ Підвищення кваліфікації за навчальною програмою «Методологія вищої школи» / СПК № 170576 від 28.05.2004 р.
Дати (з – по) вересень 1990 р. – червень 1995 р.
Назва і тип організації, у якій здійснювалось навчання Донецький комерційний інститут, м. Донецьк, Україна
Основні предмети/ отримані навички Спеціальність “Технологія громадського харчування”
Назва кваліфікації/документ Спеціаліст інженер-технолог / ЛБ ВЕ № 003010

Інші навички та компетенції

Наукові компетенції:

кандидат технічних наук зі спеціальності 05.18.16 – Технологія продуктів харчування, тема дисертації «Розробка технології виробів із дріжджового тіста з використанням амаранту багряного», 1999 р.

Дослідницький досвід:

  1. «Технологія напівфабрикатів і готової продукції на основі вторинної молочної сировини» (2011 р.)
  2. «Розробка технології десертної продукції на основі вторинної молочної та рослинної сировини» (2013 р.)
  3. «Розробка програмного продукту для розрахунку харчової та біологічної цінності страв» (2013–2014 рр.)
  4. «Розробка технологій виробів із пшеничного борошна з використанням рослинної сировини» (2011–2014 рр.)
  5. «Розробка технології страв та виробів на основі білково-вуглеводної молочної та рослинної сировини» (2016 р.)
  6. «Наукове обгрунтування технологій напівфабрикатів багатофункціонального призначення з використанням рослинної сировини» (2014–2017 рр.)
  7. «Технологія харчових продуктів на основі білково-вуглеводної молочної та  рослинної сировини» (номер державної реєстрації 0116U000567, 2016-2017 рр.)
  8. «Застосування ультразвукових технологій у хлібопекарському виробництві» (2017 р.)
  9. «Технологія борошняних виробів на основі сухих сумішей для приготування у польових умовах» (2018 р.)
  10. «Розробка технології десертної продукції із функціональними властивостями» (2019 р.)
  11. «Наукове обґрунтування новітніх технологій виробів із борошна функціонального призначення» (номер державної реєстрації 0119U101832, 2018–2020 рр.)
  12. «Розвиток готельно-ресторанної індустрії України: організаційно-економічні аспекти» (номер державної реєстрації 0121U110147, 2021–2022 рр.)
  13. Розробка технологій напівфабрикатів для функціональних виробів з посіченої м’ясної та рибної маси» (номер державної реєстрації 0121U110140, 2021–2023 рр.)
  14. Розробка новітніх технологій виробів з борошна з використанням нетрадиційної рослинної сировини» (номер державної реєстрації 0124U000147, 2024-2026 рр.).
  15. «Концептуальні засади стратегічного управління готельно-ресторанним бізнесом в умовах повоєнного відновлення» (номер державної реєстрації 0124U002936, 2024-2026 рр.).

Публікації

МОНОГРАФІЇ

  1. Гніцевич В. А., Коршунова Г. Ф., Сімакова О. О., Ільдірова С. К. Амарант. Перспективи використання : монографія. Донецьк : ДонДУЕТ, 156 с.
  2. Сімакова О. О., Никифоров Р. П. Розробка новітніх технологій виробів з борошна с заданими властивостями : монографія. Кривий Ріг : ДонНУЕТ, 2018. 146 с. URL: http://elibrary.donnuet.edu.ua/1541/1/Simakova_rozrobka_%20novitnikh_%20tekhnolohiy_%20vyrobiv_%20z_%20boroshna_%20s_%20zadanymy_%20vlastyvostyamy_monografiya.pdf
  3. Наукове обґрунтування технології новітньої харчової продукції на основі білково-вуглеводної молочної та рослинної сировини : монографія / Р. П. Никифоров та ін. Кривий Ріг : ДонНУЕТ, 2019. 267 с. URL: http://elibrary.donnuet.edu.ua/1792/1/Nykyforov_Naukove_ obgruntuvannia_tekhnolog%D1%96i_nov%D1%96tn%27oi_kharchovoi_produktcii_na_osnov%D1%96_b%D1%96lkovo-vuglevodnoi_molochnoi_ta_roslynnoi_syrovyny_monog.pdf
  4. Інновіційні технології десертної продукції на основі білково-вуглеводного напівфабрикату : монографія / Р. П. Никифоров та ін. Кривий Ріг : ДонНУЕТ, 2020. 141 с. URL: http://elibrary.donnuet.edu.ua/2022/1/Nykyforov_Innovitsiyni_tekhnologii_desertnoy_produktsii_na_osnove_belkovo-uglevodnogo_polufabrikata_monografiya.pdf
  5. Технологія м’ясної продукції з використанням високого тиску : монографія / Р. П. Никифоров, О. В. Сабіров, О. О. Сімакова та ін. Кривий Ріг : ДонНУЕТ, 2021. 136 с. URL: http://elibrary.donnuet.edu.ua/2264/1/Nykyforov%20R.%2C%20Sabirov%20O.%2C%20Simakova%20O._Tekhnolohiya_myasnoyi_produktsiyii_Monografiya.pdf
  6. Розробка технологій виробів із пшеничного борошна з використанням рослинної сировини: монографія / Сімакова О. О., Попова С. Ю., Никифоров Р. П. та ін. Кривий Ріг : ДонНУЕТ, 2022. 161 с.
  7. Challenges and paradigm of national and international security of the XXI century: economic and technogenic discourse: monograph / O. Chernega, M. Kolchuk, Y. Bocharova, О. Ishchenko, S. Revutska, S. Ostapenko, H. Udovichenko, L. Dmytruk, T. Kozhukhova, K. Khavrova, L. Shevchenko, O. Nieizviestna, V. Kotkovskyi, N. Ivanova, Y. Tryhubchenko, N. Pryimak, Yu. Lyzhnyk, G. Gorina, G. Bohatyryova, O. Nikolaichuk, O. Romanykha, V. Khorolskyi, О. Omelchenko, Y. Korenets, L. Tsvirkun, R. Nykyforov, O. Simakova, Iu. Goriainova; edited by O. Chernega, Yu. Bocharova. Kharkiv : PC TECHNOLOGY CENTER, 2022. 212 p. http://monograph.com.ua/pctc/catalog/book/978-617-7319-59-6
  8. Розробка технологій функціональних рослинних напівфабрикатів для виробів з посіченої маси: монографія / А. В. Слащева, Р. П. Никифоров, О. О. Сімакова, Ю. М. Коренець, Ю. А. Горяйнова. Кривий Ріг: ДонНУЕТ, 2023. 135 с.

СТАТТІ

  1. Сімакова О. О., Клименко А. В. Роль качества питьевой воды в производстве хлеба. Обладнання та технології харчових виробництв. Кривий Ріг : ДонНУЕТ, 2016. Вип. 33. С. 95-101. URL: http://elibrary.donnuet.edu.ua/327/1/Simakova_article_05_04_2016.pdf
  2. 2. Сімакова О. О. Вплив якості питної води на хлібопекарні властивості пшеничного борошна. Обладнання та технології харчових виробництв. Кривий Ріг : ДонНУЕТ, 2016. Вип. 33. С. 72-78. URL: http://elibrary.donnuet.edu.ua/326/1/Simakova_article_05_04_2016. pdf
  3. 3. Сімакова О. О., Глушко В. О., Крикливець Д. О. Вплив якості питної води на виробництво хлібобулочних виробів. Обладнання та технології харчових виробництв. Кривий Ріг : ДонНУЕТ, 2016. Вип. 34. С. 64-70. URL: http://elibrary.donnuet.edu.ua/1463/1/       Simakova_Hlushko_Kryklyvets_article_2016.pdf
  4. Simakova O., Korenets Yu., Glushko V. Research and effect of drinking water on bread-making properties of wheat flour. Bulletin of NTU «KhPI». Series: New solutions in modern technologies. Kharkiv : NTU «KhPI», 2016, 25 (1197), Р. 158-163. URL: http://elibrary.donnuet.edu.ua/1537/1/Simakova_article_2016.pdf
  5. Simakova O., Nazarenko I. Investigation of the impact of the qualitu of drinking water on the process of bread production. Bulletin of NTU «KhPI». Series: New solutions in modern technologies. Kharkiv: NTU «KhPI», 2017, 32 (1254), Р. 112-116. URL: http://elibrary.donnuet.edu.ua/1501/1/Simakova_article_2017.pdf
  6. Korenets Yu., Goriainova Yu., Nykyforov R., Nazarenko I., Simakova O. The study of influence of aronia additives on functional- technological properties of wheat flour. Eureka: Life Sciences. Tallin (Estonia) : Company “Scientific Route”, 2017. No. 1. Р. 27-34. URL: http://elibrary.donnuet.edu.ua/91/1/Korenets_article_01_01_2017.pdf.pdf
  7. Korenets Yu., Goriainova Yu., Nykyforov R., Nazarenko I., Simakova O. Substantiation of feasibility of using black chokeberry in the technology of products from shortcake dough. Eastern European Jornal of Enterprise technologies. Technology and equipment of food production. 2017.  Vol. 2, №10 (86). Р. 25-31. URL: http://elibrary.donnuet.edu.ua/88/1/ Korenets_article_01_02_2017.pdf.pdf
  8. Сімакова О. О., Назаренко І. А., Омельницька В. О. Вплив якості питної води на хлібопекарні властивості пшеничного борошна. Обладнання та технології харчових виробництв. Кривий Ріг : ДонНУЕТ, 2017. Вип. 35. С. 25-31. URL: http://elibrary.donnuet.edu.ua/1540/1/Simakova_article_2017.pdf
  9. Deynychenko G., Guzenko V., Dmytrevskyi D., Chervonyi V., Kolisnichenko T., Omelchenko O., Melnik O., Simakova O., Nykyforov R. Study of the new method to intensify the process of extraction of beet pulp. Eastern EurоpeanJornal of Enterprise technologies: Technology and equipment of food production. 2018.  Vol. 4, № 11 (94). Р. 15-20. URL: http://elibrary.donnuet.edu.ua/1208/1/Deynichenko_article_01_10_2018.pdf
  10. Simakovа O., Korenets Yu., Yudina T., Nazarenko I., Goriainova Iu. Research of influence of potassium-rich diets on the physical performance of students. Eureka: Life Sciences. Tallin (Estonia) : Company “Scientific Route”, 2018. Nо. 2. P. 54-61. URL: http://elibrary.donnuet.edu.ua/1538/1/Simakova_article_2018.pdf
  11. 11. Simakovа , Korenets Yu., Yudina T., Nazarenko I., Goriainova Iu. Examining a possibility of using purple amaranth in the technology for products made of yeast dough. Eastern EurоpeanJornal of Enterprise technologies: Technology and equipment of food production. 2018.  Vol. 2, №11 (92). Р. 57-64. URL: http://elibrary.donnuet.edu.ua/1539/1/ Simakova_article_2018.pdf
  12. Назаренко І. А., Сімакова О. О., Боднарук О. А. Cучасні тенденції розвитку Spa-готелів України та визначення їх ролі у структурі Spa-індустрії. Вісник Хмельницького національного університету. Серія: Економічні науки. Хмельницький. 2018. Том 1. № 5. С. 73-77. URL: http://elibrary.donnuet.edu.ua/1317/1/Nazarenko_2_Suchasni_tendentsii.doc.pdf
  13. Горяйнова Ю. А., Сімакова О. О., Трикуль О. О. Вибір раціональної концентрації жирового компонента та яйце продуктів у рецептурі пісочного тіста з добавками чорноплідної горобини. Обладнання та технології харчових виробництв. Кривий Ріг : ДонНУЕТ, 2018. Вип. 2 (37). С. 16-23. URL: http://elibrary.donnuet.edu.ua/1446/1/ Horiainova_Simakova_Trykul_article_2018.pdf
  14. Сімакова О. О., Горяйнова Ю. А., Омельницька В. О. Дослідження впливу важких металів на хлібопекарні властивості пшеничного борошна. Обладнання та технології харчових виробництв. Кривий Ріг : ДонНУЕТ, 2018. Вип. 2 (37). С. 39-46. URL: http://elibrary.donnuet.edu.ua/1464/1/Simakova_Horiainova_Omelnytska_article_2018.pdf
  15. Deynychenko G., Guzenko V., Dmytrevskyi D., Chervonyi V., Kolisnichenko T., Omelchenko O., Melnik O., Simakova O., Nykyforov R. Investigation of the application of a new method extraction intensification of pectin substances from a beet pulp. Eureka: Physics and Engineering. Tallin (Estonia) : Company “Scientific Route”, 2018.  Nо. 4. P. 21-28. URL: http://elibrary.donnuet.edu.ua/1208/1/Deynichenko_article_01_10_2018.pdf
  16. Попова С.Ю., Слащева А.В., Сімакова О.О., Пусікова О.А., Боднарук О.А. Дослідження впливу концентрації сухої картопляної добавки на активність амілолітичних ферментів дріжджового тіста. Обладнання та технології харчових виробництв. Кривий Ріг : ДонНУЕТ, 2019. Вип. 1 (38). С. 53-60. URL: http://elibrary.donnuet.edu.ua/1730/1/ Popova%2C%20Slashcheva%2C%20Simakova%2C%20Pusikova%2C%20Bodnaruk_article_01_2019.pdf
  17. Назаренко І. А., Сімакова О. О., Світлична О. О. Технологія хлібобулочних виробів із використаннямборошна з пивної дробини. Обладнання та технології харчових виробництв. Кривий Ріг : ДонНУЕТ, 2019. Вип. 1 (38). С. 46-52. URL: http://elibrary.donnuet.edu.ua/1660/1/Nazarenko%20_2_Tekhnolog%D1%96ia_khl%D1%96bobulochnykh.pdf
  18. Simakova О. А., Nazarenko I. А., Goryaynova Yu. А., Popova S. Yu., Adamchuk S. I. Sudi of the influence of drinking water quality on bakery properties of wheat flour. Обладнання та технології харчових виробництв. Кривий Ріг : ДонНУЕТ, 2019. Вип. 2 (39). С. 5-11. URL: http://elibrary.donnuet.edu.ua/1737/1/Simakova%2C%20Nazarenko%2C%20Goryaynova   %2C %20Popova%2C%20Adamchuk_article_02_2019.pdf
  19. Юдіна Т. І., Назаренко І. А., Сімакова О. О., Боднарук О. А. Технологічні параметри одержання пюре гарбуза. Обладнання та технології харчових виробництв. Кривий Ріг : ДонНУЕТ, 2019. Вип. 2 (39). С. 28-35. URL: http://elibrary.donnuet.edu.ua/1791/1/Yudina_ 2_Tekhnolog%D1%96chni_parametry.pdf
  20. Mykhaylov V., Samokhvalova О., Kucheruk Z., Kasabova K., Simakova O., Goriainova Iu., Rogovaya A., Choni I. Influence of microbial polysaccharides on the formation of structure of protein-free and gluten-free flour-based products. Eastern Eurоpean Jornal of Enterprise technologies: Technology and equipment of food production. 2019. Vol. 6, № 11 (102). Р. 23-32. http://elibrary.donnuet.edu.ua/2027/1/Goriainova_article_2019.pdf
  21. 21. Mykhaylov V., Samokhvalova О., Kucheruk Z., Kasabova K., Simakova O., Goriainova Iu., Rogovaya A., Choni I. Sudi of microbial polysaccharides impact on organoleptic  and physical-chemical parameters of protein-free and gluten-free  flouru products. Eureka: Life Science. Tallin (Estonia) : Company “Scientific Route”, 2019. Nо. 6. P. 37-43. http://elibrary.donnuet.edu.ua/2025/1/Goriainova_article_31.11.2019.pdf
  22. Ніколайчук О. А., Приймак Н. С., Сімакова О. О., Слащева А. В. Інформаційне обслуговування на підприємствах готельно-ресторанного бізнесу: сучасний стан та перспективи. Інвестиції: практика та досвід. 2020. № 23. С. 37–42. DOI: 32702/2306-6814.2020.23.37. http://www.investplan.com.ua/pdf/23_2020/8.pdf
  23. Сімакова О. О., Ніколайчук О. А., Слащева А. В., Попова С. Ю., Попова В. В. Проблеми удосконалення організації обслуговування на підприємствах готельно-ресторанного господарства. Вісник ХНУ. Серія «Економічні науки». Хмельницький : ХНУ, Вип. 4 (284). С. 181-185. DOI: 10.31891/2307-5740-2020-284-4-34. http://journals.khnu.km.ua/vestnik/wp-content/uploads/2021/01/VKNU-ES-2020-N-4-T1-284-1.pdf
  24. Попова С. Ю., Слащева А. В., Сімакова О. О., Пусікова О. А., Пшиннік В. О. Іноваційні підходи моделювання бізнес-процесів підприємств готельно-ресторанного господарства. Вісник ХНУ. Серія «Економічні науки». Хмельницький : ХНУ, Вип. 5 (286). С. 151-155. DOI: 10.31891/2307-5740-2020-286-5-27. http://journals.khnu.km.ua/vestnik/pdf/ekon/pdfbase/2020/VKNU-ES-2020-N5(286).pdf
  25. Горяйнова Ю. А., Назаренко І. А., Сімакова О. А., Боднарук О. А. Вивчення впливу добавки пивної дробини на основні хлібопекарські властивості пшеничного борошна. Обладнання та технології харчових виробництв : зб. наук. праць. Кривий Ріг : ДонНУЕТ, 2020. Вип. 1 (40). С. 26–31. http://elibrary.donnuet.edu.ua/2034/1/Goriainova_article_01_40_2020.pdf
  26. Сімакова О. О., Горяйнова Ю. А., Гніцевич В. А., Слащева А. В., Боднарук О. А. Дослідження впливу збагачених калієм раціонів на фізичну працездатність студентів. Обладнання та технології харчових виробництв : зб. наук. праць. Кривий Ріг : ДонНУЕТ, 2020. Вип. 2 (41). С. 26-34.
  27. Горяйнова Ю. А., Сімакова О. О., Кучма А. Ю.,Мороз В. О. Технологія виробів із пшеничного борошна лікувально-профілактичного призначення із використанням шовковиці. Обладнання та технології харчових виробництв : зб. наук. праць. Кривий Ріг : ДонНУЕТ, 2020. Вип. 2 (41). С. 12-18. http://elibrary.donnuet.edu.ua/2395/1/Article_Goriainova%20%D0%B6%D0%BE%D0%B2%D1%82%D0%B5%D0%BD%D1%8C%202020.pdf
  28. Слащева А. В., Попова С. Ю., Сімакова О.О., Пусікова О. А., Боднарук О.А. Дослідження показників якості та безпеки напоїв з біопротекторними власивостями. Обладнання та технології харчових виробництв. Кривий Ріг : ДонНУЕТ, 2020. Вип. 2 (41). С. 35-40.
  29. Слащева А. В., Ніколайчук О. А., Сімакова О. О. Перспективи розвитку етнічних закладів індустрії гостинності в Україні. Причорноморські економічні студії. 2020. № 59. Ч. 2. С. 77-82. https://doi.org/10.32843/bses.59-35
  30. Симакова О. А., Адамчук С. И. Перспективы использования амаранта багряного в технологи изделий из дрожжевого теста. Science and education: problems, prospects and innovations. Abstracts of V International Scientific and Practical Conference. CPN Publishing Group. Kyoto, Japan. 4-6 February 2021. Р 882–888. http://elibrary.donnuet.edu.ua/2314/1/Simakova_article_2021.pdf
  31. Сімакова О. О. Перспективи використання амаранту багряного в технології виробів із дріжджового тіста. Обладнання та технології харчових виробництв. Кривий Ріг : ДонНУЕТ, 2021. Вип. 1 (42). С. 26–32. http://oblad.donnuet.edu.ua/index.php/tehnolog/issue/view/12/29
  32. Гніцевич В. А., Дейниченко Л. Г., Сімакова О. О. Якість молочно-білкових концентратів у процесі низькотемпературного зьерігання. Обладнання та технології харчових виробництв. Кривий Ріг : ДонНУЕТ, 2021. Вип. 1 (42). С. 47–54. http://oblad.donnuet.edu.ua/index.php/tehnolog/issue/view/12/29
  33. Горяйнова Ю. А., Сімакова О. О., Пусікова А. А., Мороз В. О., Гусак Є. Р. Дослідження показників якості борошняних кондитерських виробів, що збагачені речовинами поліфенольної природи. Обладнання та технології харчових виробництв. Кривий Ріг : ДонНУЕТ, 2021. Вип. 2 (43) С. 36–44. http://oblad.donnuet.edu.ua/index.php/tehnolog/issue/view/13/27
  34. Kasabova K., Zagorulko A., Zahorulko A., Shmatchenko N., Simakova O., Goriainova I., Volodko O., Mironov D. Improving pastille manufacturing technology using the developed multicomponent fruit and berry paste. Eastern Eurоpean Jornal of Enterprise technologies: Technology and equipment of food production. 2021. Vol. 3, № 11 (111). Р. 49-56. DOI: 15587/1729-4061.2021.231730 .
  35. Сімакова О. О., Горяйнова Ю. А., Боднарук О. А., Філіппова О. Ю. Санітарно-технологічні заходи та визначення мікробіологічних показників під час виробництва хліба без дріжджів. Обладнання та технології харчових виробництв. Кривий Ріг : ДонНУЕТ, 2021. Вип. 2 (43) С. 52–61. http://oblad.donnuet.edu.ua/index.php/tehnolog/issue/view/13/27
  36. Сімакова О. О., Немодрук О. П., Подгорний М. С. Сучасні тенденції організації та підвищення рівня обслуговування на підприємствах харчування при готелі // International scientific innovations in human life. Proceedings of the 8th International scientific and practical conference. Cognum Publishing House. Manchester, United Kingdom.2022. Pp. 603–609.
  37. Сімакова О. О., Горяйнова Ю. А., Пусікова О. А., Василевська А. О. Дослідження можливості використання добавок амаранту багряного в технології хлібобулочних виробів. Обладнання та технології харчових виробництв. Кривий Ріг : ДонНУЕТ, 2022. Вип. 1 (44). С. 14–20. http://oblad.donnuet.edu.ua/index.php/tehnolog/issue/view/14/28http://oblad.donnuet.edu.ua/index.php/tehnolog/issue/view/14/28
  38. Горяйнова Ю. А., Сімакова О. О., Єріс Ю. В., Гусак Є. Р.,
    Домашук А. Є. Дослідження впливу рослинних добавок
    на якість хлібобулочних виробів. Обладнання та технології харчових виробництв. Кривий Ріг : ДонНУЕТ, 2022. Вип. 1 (44). С. 14–20.
  39. Сімакова О. О., Горяйнова Ю. А., Пусікова О. А., Василевська А. О. Дослідження можливості використання добавок амаранту багряного в технології хлібобулочних виробів.Обладнання та технології харчових виробництв. Кривий Ріг : ДонНУЕТ, 2022. Вип. 1 (44). С. 14–20. http://donnuet.edu.ua/index.php/tehnolog/issue/view/14/28
  40. Горяйнова Ю. А., Сімакова О. О., Єріс Ю. В., Гусак Є. Р., Домашук А. Є.
    Дослідження впливу рослинних добавок на якість хлібобулочних виробів. Обладнання та технології харчових виробництв. Кривий Ріг : ДонНУЕТ, 2022. Вип. 1 (44) С. 21–28. https://oblad.donnuet.edu.ua/index.php/tehnolog/article/view/185/147
  41. Горяйнова Ю. А., Сімакова О. О., Єріс Ю. В., Кукуруза А. В., Якимчук О. О. Розробка технології хлібу функціонального призначення на основі ківі, топінамбуру та цибулі-слизуна. Обладнання та технології харчових виробництв. Кривий Ріг: ДонНУЕТ, 2022. Вип. 2 (45). С. 14–21. https://oblad.donnuet.edu.ua/index.php/tehnolog/article/view/192/153
  42. Сімакова О. О., Горяйнова Ю. А., Никифоров Р. П., Боднарук О. А., Гайдаєнко О. В. Вплив добавок амаранту багряного на хлібопекарські якості пшеничного борошна. Обладнання та технології харчових виробництв. Кривий Ріг : ДонНУЕТ, 2022. Вип. 2 (45). С. 22–29. https://oblad.donnuet.edu.ua/index.php/tehnolog/article/view/193/154
  43. Симакова О. А., Адаменко Е. А. Исследование возможности использования рябины обыкновенной в качестве потенциального сырья для производства пищевой продукции // Innovative development of science, technology and education. Proceedings of the 2nd International scientific and practical conference. Perfect Publishing. Vancouver, Canada. 2023. Pp. 178–187. https://sci-conf.com.ua/ii-mizhnarodna-naukovo-praktichna-konferentsiyainnovative-development-of-science-technology-and-education-16-18-11-2023-vanuverkanada-arhiv/.
  44. Сімакова О. О., Горяйнова Ю. А., Никифоров Р. П., Філіппова О. Ю., Зайцева А.В. Дослідження можливості застосування горобини звичайної як потенційної сировини для виробництва харчової продукції. Обладнання та технології харчових виробництв. Кривий Ріг : ДонНУЕТ, 2023. Вип. 1 (46).  С. 17– https://oblad.donnuet.edu.ua/index.php/tehnolog/article/view/203
  45. Горяйнова Ю. А., Сімакова О. О., Мороз В. О., Школа К. В., Гоманкова С. Ю. Дослідження впливу добавок з плодів шовковиці на жировий компонент борошняних кондитерських виробів. Обладнання та технології харчових виробництв. Кривий Ріг: ДонНУЕТ, 2023. Вип. 2 (47). С. 56– https://oblad.donnuet.edu.ua/index.php/tehnolog/article/view/222
  46. Сімакова О. О., Горяйнова Ю. А., Боднарук О. А., Трухін О. Д., Романова О. В. Дослідження впливу ламінарії цукрової на якісні та структурно-механічні показники дріжджового тіста. Обладнання та технології харчових виробництв. Кривий Ріг: ДонНУЕТ, 2023. Вип. 2 (47). С. 40–47. https://oblad.donnuet.edu.ua/index.php/tehnolog/article/view/220
  47. Горяйнова Ю. А.,Сімакова О. О.,Мороз В. О., Гусак Є. Р., Бальвас Д. Г. Комплексна оцінка якості пісочного печива, що збагачене водним екстрактом плодів чорноплідної горобини. Обладнання та технології харчових виробництв. Кривий Ріг: ДонНУЕТ, 2024. Вип. 1 (48). С. 32– https://oblad.donnuet.edu.ua/index.php/tehnolog/article/view/235
  48. 48. Simakova O. O., Nykyforov P., Goriainova Iu. A., Fillipova O. Iu., Roman V. P. Рerspectives of using the mountain ash (sorbus aucuparia) in the food manufactoring. Обладнання та технології харчових виробництв. Кривий Ріг: ДонНУЕТ, 2024. Вип. 1 (48). С. 5–12. https://oblad.donnuet.edu.ua/index.php/tehnolog/article/view/229

НАВЧАЛЬНІ ПОСІБНИКИ

  1. Сімакова О. О., Никифоров Р. П. Основи наукових досліджень : навч. посіб. (з грифом МОНУ) Донецьк : ДонДУЕТ, 2006. 134 с.
  2. Сімакова О. О., Гончарова Н. С. Кулінарна мистецтво : навч. посіб. Донецьк : ДонНУЕТ, 2009. 120 с.
  3. Сімакова О. О., Никифоров Р. П. Основи наукових досліджень : навч. посіб. (з грифом МОНУ) вид. 2-е, перероб. Донецьк : ДонНУЕТ, 2012. 134 с.
  4. Сімакова О. О., Макаренко Л. І., Вольнова Н. В., Османова Ю. В. Технологія дієтичного, лікувально-профілактичного та дитячого харчування : навч. посіб. Донецьк : ДонНУЕТ, 2012. 281 с.
  5. Сімакова О. О., Чехова Н. С. Основи кулінарної майстерності : навч. посіб. Донецьк : ДонНУЕТ, 2012. 163 с.
  6. Сімакова О. О., Васильєва О. О., Макаренко Л. І., Причина Т. П. Технологія борошняних кондитерських виробів : навч. посіб. Донецьк : ДонНУЕТ, 2012. 304 с.
  7. Сімакова О. О., Чехова Н. С. Вступ до фаху : навч.посіб. Донецьк : ДонНУЕТ, 2014. 106 с.
  8. Сімакова О. О., Никифоров Р. П. Основи наукових досліджень та інтелектуальна власність : навч. посіб. Вид. 3-е, перероб. і допов. Кривий Ріг : ДонНУЕТ, 2020. 129 с. http://elibrary.donnuet.edu.ua/2023/1/Simakova_OND_navchal%CA%B9nyy_posibnyk.pdf
  9. Сімакова О. О. Основи кулінарії : навч. посіб. Кривий Ріг : ДонНУЕТ, 2020. 83 с. http://elibrary.donnuet.edu.ua/2189/1/Simakova%20O._Osnovy_kulinariyi_Navch._posib..pdf
  10. Готельно-ресторанний бізнес: навч. посібник. [Електронний ресурс] / О. А. Ніколайчук, Н. С. Приймак, О. А. Сімакова, А. В. Слащева, Ю. А. Горяйнова, Ю. М. Коренець, О. А. Боднарук, О. А. Пусікова,Є. Г. Клєвцов; ред. О. А. Ніколайчук. Кривий Ріг : Вид. ДонНУЕТ, 2022. 250 с. URL: http://elibrary.donnuet.edu.ua/2504/1/2022_NP_Nikolaichuk_Hotelno-restoranniy%20bussniss.pdf
  11. Сімакова О. О. Мікробіологія і товарознавство (частина 1 – Мікробіологія) : навч. посіб. Кривий Ріг : ДонНУЕТ, 2023. 81 с. http://elibrary.donnuet.edu.ua/2758/
  12. Сімакова О. О. Мікробіологія і товарознавство (частина 2 – Товарознавство) : навч. посіб. Кривий Ріг : ДонНУЕТ, 2024. 124 с.
5251 4955 5229 5224 5221 5217 5214 5210 5207 5204 5201 5197 5193 5188 5123 5120 4929 4965 4963 4357 4959 4340 4331 4170 4168 4307 4166 4314 4162 4296 4202 4158 4200 4156 4923 4154 4150 4148 4304 4146 4144 4914 4142 4292 4140 4198 4290 4286 4138 4900 4898 4196 4188 4134 4132 4761 4255 4274 4382 4319 4324 4369 4380 4328 4342 4353 4386 4344 4346 4348 4350 4388 4326 4392 4394 4390 4106 4301 4136 4263 4265 4288 4267 4384 4360 4152 4269 4160 4204 4271 4164 4365 4316 4294 4298 4172 4401 4397